Helmisuurimo kokeilussa

on

Töiden puolesta olen törmännyt tämän tuotteen kysyntään aika-ajoin ja jäi tietysti mieleen. Helmisuurimo on siis perunajauhoa, joka on puristettu pieniksi helmiksi jonkinlaisen siirapin avulla, sisältötekstin mukaan. Kuivatuote, toki gluteiiniton, eikä sisällä itsessään oikein yhtään mitään. Jaahans… ilmeisen kysynnästä päätelleen siitä tehdään ainakin helmipuuroa. Kaivelin sitten nettiä ja löysin teeleipäohjeen ja oma kokeilu oli hyödyntää sitten mustikkaa jonkinlaisessajälkiruokavanukkaassa. Hmmm.. mitähän tästä tuotteesta sanoisi. Johonkin ruokavalioleivontaan tämä(kin) tuote on varmaankin hyvä, tällainen iloinen sekäsyöjä ei kyllä saanut oikein mitään irti. Gluteiinittomana se varmaan soveltuu valmistuskomponenttina ja tuo hiukan suutuntumaa, kuten teeleivissä. Mutta tulipa kokeiltua ja nythän tuon tietää.

Keitin paketin ohjene mukaan helmipuuroa, täysmaitoon. Hiukan suolaa ja sokeria. Paketinkyljessäkin on kuva isosta voisilmästä… vaikka näin tein, se maistui kyllä aika pliisulta. Puuroa oli sen verran ,että jaoin annoksen kahtia ennen voisilmää. Toiseen puuron lisätin pinnalle sokeria ja syksyisen lenkin saalista, tuoreita vadelmia. No nyt tuntui jo paremmalta, pehmeä makeahko iltapala.

Teeleipäohje oli netissä, se kuulemma oli kopioitu paketin kyljestä, ilmeisen joskus aikaisemmasta versiosta. Niitä sitten kokeilemaan iltapalaksi.

2,5dl helmisuurimoita

2,5dl taäysmaitoa

2 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl sokeria

1 tl suolaa

1 tl oreganoa

0,5 dl sulatettua voita

1 dl mozzarella jusutoraastetta

Sekoitin suurimoiden sekaan maidon ja annoin turvota 30 min, sitten sekaan kuiva-aineet ja lopuksi voi ja juustoraaste. Pellille 5 kpl  noin 10 cm halkaisijalla olevaa kiekkoa. Taikina on aika tahmaista, joten lusikalla vaan nostelin ja tasoittelin. Uuniin 225 astetta ja paistoin noin 15 min, kunnes pinta sai mukavasti väriä. Lämpimänä kun laittoi voita ja juustoa päälle, ihan kelvollinen tuote.

Lopuksi okeilin vielä syksyn sadon hyödyntämistä makean jälkiruuan kautta. Keiitn 1 dl helmisuurimoista ja 3 dl maitoa puuron, jonka annoin jäähtyä. Sitten vaahdotin 1 dl kermaa ja valmista kinuskikastiketta. Yhdistin jäähtyneen puuron ja kerma-kinuskiliemen ja sekoittelin ilmavammaksi, lopuksi 2 dl tuoreita mustikoita. Kyllä sen söi, vaikkei niin kulinaristinen huipentuma ollutkaan. Hyvin riitti kinuskikastikkeen makeus koko settiin. Helmen muoto antoi kyllä kivaa tuntumaa kokonaisuuteen, joskin saman olisi saanut aikaan riisillä klassisemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.