Kukkaan puhkeava sipuli… friteerattu blooming onion

on

Pari vuotta sitten televisiossa pyöri ohjelma, jossa joku hemmo yritti ratkaista ja kopioida perinteisten amerikkalaisten herkkujen salaisuutta. Yksi näistä tuotteista oli jättisipuli kokonaisena friteerattuna. Muistaakseni ihan täydelliseen versioon ei päästy, mutta lähelle kuitenkin,,, kuten aina noissa jaksoissa. Mutta idea oli kiehtova. Iso jättisipuli, joka ei ole niin yleinen suomalaisessa keittiössä,ohkotaan suikaleiksi niin, ettei kantaa leikata, ja se on kokonaisena kukkana. Sitten jauho- munamaito pinnoite ja paistetaan upporasvassa kokonaisena. Näyttävä naposteluruoka, kun vielä keskellä nävertää aukon ja dippi siihen, toimii varmasti oluen kyytipoikana, porukalla jaettuna!

Lisäsin jauhoihin (6dl), suolaa (1 rlk), chilijauhetta (1 tl), savustettua paprikaa (2 rkl), cayennepippuria (1 tl) ja valkosipulijauhetta (2 tl). Vatkasin kaksi munaa rikki ja sekaan 2 dl maitoa. Sitten valelin silupia jauhoissa, munamaidossa, jauhoissa ja munamaidossa eli kahteen kertaan. Sipuli oli leikattu 12 lohkoon. Koko komeus tunniksi pakastimeen. Kuumensin auringonkukkaöljyä noin 3 litraa isohkossa kattilassa 180 asteeseen. Sitten jäätynyt sipuli sinne… alkuhumahdus on aika näyttävä jakattilassa kannattaa olla reunaa jäljellä, ettei öljyt kuohahda yli. Lämpöä kannattaa pitää isolla levyllä, koska jäinen sipuli jäähdyttää sitä paljon. Noin 10 minuuttia ja sipulin pitäisi olla kypsä ja kauniin ruskeanvärinen. Hetki talouspaperin ja liiat rasvat valuvat pois.

Tein omanmaun mukaisen dipin turkkilaisesta jogurtista, sriracha- ja sweet chilikastikkeesta. Melkoinen iltaherkku… on kyllä syötävä heti sen mitä syö,,, rapeus pehmenee ja lätistyy heti, jos se seisoo, eikä ole minkäänmakuinen enää seuraavana päivänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.