Nopea papuherkku

on

Aikoinaan kasvatin omalla kasvimaalla leikkopapuni. Helppoa ja tilatehokasta kasvatusta, kunhan muisti olla intoutumatta toukokuun hellejaksolla istutusten kanssa. Papu vetää papusensa helpolla nekkuliin, jos saa liia nkylmän maan keväällä. Pahimmassa tapauksessa eivät sitten idä ollenkaan. Se on nopeakasvuinen ja tuottelias kuitenkin, joten malttia vaan ja herkkua on tarjolla omasta kasvimaasta. minun kasvimaafilosofiaan se myös sopi aikoinaan hyvin, hyvä ruokatuote ja helppo säilöä. Itse vain nopeasti ryöppäsin ne ja pakastimeen ja olin kyllä niiden(kin) suhteen omavarainen aikoinaan. Nyt sitten pitää tyytyä ostopapuihin, ei se toki syömiskokemusta sen huonomaksi tee. Kunhan ovat napakoita ja homeettomia niin leikkopavut ovat ihan kesäherkku. Näin syksyn tarjonnassa kaupan vihannesosastolta voi pongata pussin, jossa on ustia, keltaisia ja vihreitä papuja sekaisin. Siitä syntyy värikkäämpi versio.

Pekoni on nopeassa valmistuksessa leikkopapujen täydellinen pari, mustapippuria ja loput luumutomaatit sekaan, mitäs siihen muuta. Pavut voi toki nopeasti ryöpätä ensin, mutta jos malttaa hiukan pyöritellä niitä panulla rauhassa, se ajaa saan asian. Tällä kertaa kaveriksi yhden pannun taktiikalla paistoin halloumia ja siitähän syntyi loistava lounas minun makuuni. Väriä ja makua, Erilaisia tekstuureja.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.