Kaalikääryleet

Tähän ikään saakka piti elää, ennenkuin uskalsin lähteä kokeilemaan kaalikääryleitä. Jo edesmenneen mummini kaalikääryleiden makumuisto on niin vahvana edelleen mielessä, ettei sitä uskalla kovin heppoisasti lähteä haastamaan. No ei näistä reseptiltäänkään tullut kuten mummin versio, mutta syötäviä kuitenkin. Uutena twistinä tässä kokkailussa oli idea noilta fcebookin ruokasivuilta. Moni kyseli näin syksyisen sadon huumassa ohjeita kaalinkerän keittämiselle. Näppärät kotikokit suosittelivat siellä pakastamaan kaalinkerän ja sitten sulattamaan, eikä keittämistä tarvita. No sitähän piti kokeilla! Ostin kilosen kaalinkerän. Näversin kannasta kolmion pos ja laitoin koko komeuden pakastimeen perjantai-iltana. Otin kaalin pois taas pakastimesta lauantai-illalla ja jätin sen sulamaan tiskipöydälle sinälleen. Sunnuntaina alkoi sitten kääryletehtailu. Tämä idea tosiaan toimii. Kaalinlehdet kiertyvät auki nätisti ja ovat pehmeitä rullaamiseen.

Tein täytteen soveltamalla, tietysti

keitin ensin kasvisliemessä 2 dl porkkana-ohrattoa, jota sattui olemaan kaapissa. Ruskistin 400 g naudan jauhelihaa ja 1 sipulin, maustoin meiramilla , suolalla ja valkopippurilla. Sekoitin kypsän ohraton sekaan massaksi.

Kaalinlehti työlaudalle, reilu ruokalusikallinen täytettä ja rullaamaan. Ladoin kääryleet vuokaan, sinne lopuksi 1 dl kasvislientä, päälle voi nokareita ja siirappia. uuniin 175 astetta ja ainakin tunti. Valelin vuuan lientä kääryleiden päälle pariin kertaan. Kansallisruoka valmisteettu, ja tietysti ne nautitaan puolukkasurvoksen kera!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.