Banaanimuffinsit

Niit aina tuntuu jäävän, tummuneita banaaneja… Talouden teinineiti sai kyllä hyvän idean aikaisiin töihinlähtöaamuhuin tai töihin välipalaksi, banaani. Mutta kun niitä ostettiin 4-5, muutama aina jäi tummumaan. Toki voisi ostaa vaikka banaanin kerrallaan, kaupathan ovat avoinna jopa läpi vuorokauden, mutta meidän talouden ruokakaupparytmiin (kaksi kertaa viikossa) tämä ei ihan luonnistunut. Intohimoisella ruokaihmiselle tämä pieni tehminen ongelma on tietysti happy problem, tuleepahan aivojumpattua mitä niistä sitten voisi näpprästi tehdä. Banaanvohvelit ja -letut on testattu, hyviä nekin, nyt tuhosin tummat banaanit muffinseiksi. Banaanikakku on vielä kokematta, mutta minusta nuo muffinsit ovat helpompia syödä.

Nyt maustoin peruspohjan puoliksi niin, että toiseen puoleen raastoin tummaa leivontasuklaata 50 g ja toisen puolen ensin paistoin kypsäksi, ja tursotin sitten sisään kaupan valmista caramel täytettä hienossa nokkapussissa. Johonkin leipomukseen oli tämäkin pitänyt aikoinaan laittaa ja oli jäänyt kaappiin odottamaan inspiraatiota, nyt se sitten tuli. Tähän voisi tuhota myös jonkun pähkinäpussin pohjan mausteeksi… Taikinassahan ei ole ollenkaan sokeria, mikä on tietysti hyvä asia ja banaanit ovat varsinkin kypsinä makeita. Tässä kokeilussa sitä lisämakeutta jäi hiukan kaipaamaan, varsinkin tuossa suklaaversiossa. Kun käyttää leivontasuklaata, siinä(kään) ei ole paljoa sokeria, makuhan on oikeastaan hieman karvas paljaaltaan. Kinuskititäytteinen muffinssi taas oli sopivan pikkumakea ja muheva!

Peruspohja kakkuvuokaan tai muffinseihin

2 dl vehnäjauhoa

1 dl kaurahiutaleita

3 tl leivinjauhetta

3 tummaa banaania

100g voisulaa

2 rkl maitoa, el isopivasti, jotta taikina on tanakkaa

Muussasin ensin banaanit survoksesi, sitten sekaan kaikki kuiva-aineet yhdistettynä ja lopuksi voi ja maidolla sopivan kauhottavaksi taikinaksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.