Täytetyt cannelonit

on

Kaapissa oli vielä loput Canneloniputkista, alle 10 kpl, ja tilankäytölliseti mietin, mitä näistä voisi tehdä. Netiss äosui hauska ohje silmään ja kokeiluun eni täytetyt cannelonit, jotka vielä friteerattiin lopuksi. Perjantain iltaherkku siis päätetty.

Ostin ruuanlaittoon tarkoitettua mozzarellaa. Se on kiinteämpää ja muodoltaan selkeä suorakulmainen ja soveltuu juuri tähän loistavasti. Valmiina tuotteena se on ihanan valuvaista, kermaista juustoa. Tein jauhelihasta (300g) ja tomaattikastikkeesta, ja oreganosta nopean kastikkeen, tähän voi hyödyntää valmiin ruuan jämiä loistavasti. Kastike pursotinpussiin ja sitten askartelemaan…

Painoin kuivalla canneloniputkella noin 1,5 cm paksuiseen (leikkasin siis tämän jusuton halki pitkittäin) juustoon ja siitä muoostui toisen pään ”tulppa”. täytin kaikki putilot ja nostin pystyyn juustotulppineen. Pursotin sisään kastiketta melkein täyteen, ja sitten vastaava tulppa juustoa toiseen päähän. Lopuksi panerointi. Vehnäjauhoa, kananmunaa ja korppujauho- pankojauhoseoksessa. auringonkukkaöljy kuumenemaan ja muutama putki kerrallaan kauniin ruskeiksi. Itse epäilin suuresti, etteivät kuivat putket pehemen kypsennyksen aikana, mutta kyllä, kostea kastike pehmensi ne, toisaalta panerointi toi pintaan mukavaa rapsakkuutta. Sormiruokaa parhaimmillaan! Sen verran vielä parantaisin reseptiä, että juustoa voisi olla sisällä enemmänkin, jos tuota mozzarellaa pienentää oikein hienoksi (jotta tulee läpi pursotinpussiin suun) ja lisää iha nlopuksi jäähtyneesen kastikkeeseen, ettei se sula ennenaikojaan, lopputulema olisi vieläkin herkullisempi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.