Hernesoppaa possun potkilla

on

Meillä meni joulukinkku viime jouluna ”sopivasti” eli syötiin mitä syötiin ja loput jäi äidille hernekeittoa varten. Eipä ollut sitten kiire tehdä heti joulun jälkeen hernekeittoa/soppaa/rokkaa/hernaria… you name it. Kerran jo katselin savupotkia kaupassa, mutta olivat julmetun kokoisia. Nyt tuli sitten vastaan jonkun pienemmän lihafirman potka kaupassa, oikein nimettynä savustetut miniopotkat. Tästä se lähtee nyt ja laskiainenkin on tulossa, joten nyt eletään taas hetkessä mukana.

Laitoin 500g kuivia herneitä likoamaan edellisenä päivänä ja vaihdoin veden pari kertaa. Sitten pari litraa vettä kattilaan ja herneet sinne kiehumaan. Kuorin pinnalta muutamaan kertaan vaahtoa pois, minulle ei ole selvinnyt mistä vaahto muodostuu ja miten sen poisottamattajättäminen vaikuttaa lopputulemaan, mutta näin on meillä AINA tehty, joten minäkin., sitten sekaan lipstikkaa kuivattuna, sipulia pilkottuna (1 iso sipuli) ja noin 1dl kasvisfondia, sekä 500 g raastettua porkkanaa. Tämä komeus kiehumaan hiljalleen noin 2 tunnin ajaksi. Keittoa kannattaa sekoitella aika-ajoin pohjaa myöden, herneet painuvat helpolla pohjalle ja voivat jämähtää kuumaan kattilan pohjaan kiinni. Viimeinen puolituntinen ja sekaan ne palvatut ,savustetut potkat, nehän ovat jo kertaalleen kypsytettyjä. Näistä muodostuu sitten se maku keittoon minun mielestäni. Lopuksi kaivoin ne potkat ensin pois keitosta ja perkasin lihat irti luista ja silppusin lihan. Siinäpä se keitto, vaatimattomat 3 litraa taas olikin valmiina. Pari päivää töihin evääksi ja loput annoksina pakastimeen. Tästä riittää toiseenkin hetkeen taas!

IMG_5295

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.