Punajuuripannukakku sienitäytteellä

on

Mikälie tarjous oli kaupassa ja mukaan tarttui valmista punajuuri-perunasosetta pötköllinen. Alkuperäinen ajatus oli tehdä vaikka joku sosekeittoversio töihin. Punajuuren kaunis väri viehätti sen verran (ja pakastimessa oli niitä sieniä reilusti jäljellä), että päätinkin tehdä ruokaisan munakas/pannukakkurullan. Taas lisää kasviksia ruokiin, väri ja jotain uutta taas. Nämä valmiit sosepötköt ovat kyllä aika helppoja ja näppäriä käyttää. tok inäitä voi tehdä itsekin, kelpo kokki hoitaa senkin, mutta joskus ne voivat innostaa ja nopeuttaa ideointia.

Pohjaan laitoin noin 4 dl kasvissosetta, 4 kananmunaa ja 4 dl maitoa, 2 tl suolaa. Kaadetaan syvälle uunipannulle leivinpalerin päälle. Uuniin 15 minuuttia 200 asteessa. Samaan aikaan ehtii tehdä täytteen. 2 dl pakastettuja kantarelleja ja  1 iso sipuli paistetaan pehmeiksi pekoninpalojen (150g) kanssa, sitten sekaan1 prk tuorejuustoa maun mukaan ja 1 dl juustoraastetta. Maustoin täytteen ihan suolalla ja valkopippurilla.

Kun pohja on kypsynyt, levitetään täyte sille tasaisesti ja pohjapaeirn avulla rullataan kasaan. Siirretään keskelle uunipannua, päälle vielä juustoraastetta ja gratinoidaan uunissa kaunis pinta. siinäpä taas uusi versio klassikosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.