Juustokakku sinihomejuustolla ja hedelmillä

on

Juustokakku voi olla myös makean suolainen. Kun peruskaava on hallussa, sitä voi modifioida erilaisilla makuyhdisteillä ja saada uutta. Juustokakkuja on useampaa tyyppiä, mikä voi yllättää syöjän, jos on vain toisenlaiseen tottunut. Voi-keksipohjaan voi rakentaa raikkaan kakun, täytteenä sitten yleensä tuorejuustoa ja kermaa. Tätä versiota ei paisteta, vaan annetaan vaan tasantua kylmässä. Täyteja /tai pintakoriste voi olla myös hyydytetty liivatteella. Toinen ns amerikkalainen juustokakku on paistettu uunissa. Niihin tulee oma pohjansa ja täytteet ilman liivatteita, yleensä seassa on kananmunaa antamassa täyteläisyyttä ja rakennetta. Tässä lähdin kokeilemaan sinihomejuuston, pähkinöidne ja hedelmän yhdistelmiä ameriikantyyliin uunissa kypsennettynä.

Pohjan tein seuraavasti

nypitään ensin sekaisin kylmä voi (125g) ja oliiviöljyä pari ruokalusikallista. Sitten sekaan 4 dl vehnäjauhoja ja murustellaan ne sekaisin. Muutama ruokalusikallinen jääkylmää vettä, vain sen verran, että taikina tasaantuu ja on leivottava. Levitetään rengasvuuan pohjalle ja hiukan reunoille tasaisesti.

Täytteeseen sekoitin yhteen 1pkt tavallista tuorejuustoa, 1 pkt appelsiinituorejuustoa ja 1 pkt Auraa (175g) sekä 4 kananamunaa. Homejuusto on aika suolaista, joten suolaa maltillisesti tai ei ollenkaan. Ainekset vaan reilusti sekaisin sähkövatkaimella ja pohjanpäälle.

Paistoin kakkua uunissa 180 asteessa tunnin verran, kokeilin puisella hammastikulla kypsyyttä. Jos pinta tummuu kovasti, laita folio päälle, jatka pasitamista kunnes kakku kypsyy. Ylikypsä kakku on sitten rakeisen kuiva. Anna kakun levähtää vuuassa rauhassa paistamisen jälkeen. Levitä päälinen lämpimän kakun pinnalle, niin se vielä imeytyy paremmin.

Murskasin kakun pintaa varten saksanpähkinöitä ja paahdoin niitä kuivalla paistinpanulla hetken. otin pannun pois liedeltä ja sekoitin pähkinöiden sekaan hunajaa, joka sulaa sekaan. Leikaksin sesongissa olevan persimonin ohuisi viipaleiksi ja asettelin ne kakun päälle ja koristelin reunat hunajaisilla pähkinöillä ja valuttelin sulaa hunajaa koko kakun päälle.

Tästä tuli todella hyvä suolaisen ja makean yhdistelmä ja sopi talviseen iltaan loistavasti, ja oli hieman erilainen versio taas tällä kertaa. En osaa sanoa on tuo jälkiruoka enää, mielummin oma itsenäinen iltaruoka vaikka lauantai-iltaan.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.