Ankanrintaa ja risottoa

on

Ostin nyt minäkin sitten meille ankanrintafileet. Kyllä pakastetuote, mutta kun taas niitä hehkutettiin television ruokaohjelmissa, piti sekin kokea kotioloissa. Pointtinahan on, että rasvapuolelle viiltoja, nahkapuoli alaspäin kuivalle kylmälle pannulle. Pari minuuttia paistoa kuumana ja kääntö ja se on sitten siinä. Noissa arvostelevissa kokkailukilpailuissa kypsyys ja nahan rapeus ovat se juttu. Minusta kypsyys oli hyvä, mutta uskoisin että nahan pitäisi olla rapeampi. Mutta kokeillaan taas uudelleen joku päivä, ehkä jostain muusta kaupasta kuin liiteristä pakasteena.

Lisukkeena meillä oli meidän aika perusruokaa, kasvisrisottoa. Näissä versioissa en käytä edes valkoviiniä. Minähän tekisin vaikka minkälaisia risottoja, mutta nämä talouden neitoset eivät sieni-, parsa-, herne-, äyriäis- tai sitruunarisottoihin innostu. Risottoon tulee seuraavat ainekset:

3 dl risottoriisi (kaava on 1 dl per syöjä, annokset ovat reiluja tällä kaavalla)

2 rlk oliiviöljyä

1 kasvisliemifondi

500 ml keitettyä vettä (jos viiniä on käytössä, 1,5 dl viiniä tästä määrästä)

1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna

2 valkosipulin kynttä pilkottuna

3 porkkanaa raastettuna

1 dl raastettua parmesania,, kannattaa käyttää hyvää kuivaa juustoa!

2 rkl voita

Kuumenna kasarissa öljy ja lisää riisit. Kuullota niitä hetki (lisää valkoviini ja kiehauta), lisää kasvifondi ja kasvikset sekaan. Lissä vettä sen verran että massa on vetistä, ei kaikkea kerrallaan. Keitä nveden aian etukäteen vedenkeittimellä kuumaksi, niin risotto kypsyy tasaisen nopeasti. Lisää vettä lisää aina sen verran että nestepinta säilyy ja imeytyy vähän kerrallaan riisiin. Kun riisit alkavat olla al dente, eli melkein kypsä, lisää voi ja jusutoraaste ja anna kypsyä loppuun sekoittelematta enää turhia. Risotto on valmis!

Tähän ruokaan tein ruusukaaleista ja pähkinöistä lisukkeen. Olen täehnty näitä talven mittaan usein, koska tämä on nopea ja helppoa varioida. Siivoa ruusukaalin epäsiistit ulkolehdet ja kanta pois, halkaise pitkittäin. Kuumenna pannulla saman verran hunajaa ja voita. Kun ne ovat kuumnetuneet ja sulaneet, laita ruusukaalit (siis raakana vaan!) leikkauspinta alaspäin pannulla ja anna niiden paahtua ja kypsyä rauhassa noin 4-5 minuuttia. Kääntele ruusukaaleja vielä lopuksi, mausta ripauksella suolaa ja pippuria, kuten nyt, saksanpähkinää. Lisäke on valmis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.