Taikinoitu uunipäärynä

Jotain kivaa teki mieli ja jääkaapissa oli puolikas paketti sinihomejuustoa jostain toisesta ruuasta, pakastimesta löytyi vielä paketti voitaikinaa joululta. Siitä se ajatus sitten taas lähti.

Kuorin päärynät ja halkaisin pitkittäin. Omenaporalla sai näppärästi siemenkodan pois. Sulatin voitaikinalevyt ja kaulitsin niitä vielä hiukan ohuemmiksi. Levitin niille sinihomejuustoa ja kaulitsin sen ohueksi kerrokseksi taikinan päälle leivinpaperin avulla. Näin se ei tarttunut kaulimeen. Sitten käänsin päärynän leikkauspinta alaspäin uunivuokaan ja asettelin homejuustoisen taikinalevyn tiukasti päärynän päälle. Trimmasin ylimääräiset taikinat reunoilta pois. Sitten päärynät uuniin, 200 astetta ja noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Paahdoin pannulla saksanpähkinöitä ja valelin ne hunajalla. Käänsin päärynät ylöspäin ja hunajapähkinät päälle. Voila! iltapala oli valmis, seuraavalla kerralla kun teen näitä, kylmäsavulohi voisi toimia kuuman päärynän päällä hyvin. Hieman suolaista, makeaa, rapsakkaa, mukava iltapala!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.