Talviklassikko; kaalilaatikko

on

Kaikenlaista kokkailen, toki, mutta edelleen on tuolla ”odottavien” ruokien listoilla aljon perinteisiä klassikoita odottamassa työstämistä. Kaalilaatikkoa ole ntehnyt muutaman kerran eläissäni, myönnän, mutta ne ovat aina olleet jotenkin ”ei- ihan- kuitenkaan”- tasolla. Sitten kun innokas kokki vääntää 3 kg kaalilaatikkoa, mikä ei kuitenkaan ole pilalla, ei kehtaa kuitenkaan heittää syömäkelpoista ruokaa pois, joten kolmantena päivänä ”melkein-hyvä” kaalilaatikko tulee korvista ulos ja kestää hetken, että lähtee taas uudelleen nöyryyttämään itseään. Mikä niissä sitten on ollut vikana, kerran noudatin ohjetta, jossa kaalit vaan silputtiin ja vuokaan… oliva kyllä vähän puisen kuivia, aina ei pidä olla niin fastfood – moodissa. Joku versio oli taas mautonta puuroa, mittasuhteet ei tainneet olla kohdillaan. Ja pitää kuitenkin muistaa, että vaikka kaali säilyy pitkään talven yli, syksysesongissa ne ovat meheviä.

Raaka-aineet olivat;

1,5 kg silputtua kaalia

2 dl puuroriisiä

2 isohkoa sipulia

500g jauhelihaa

1 dl siirappia

1-1,5 litraa vahvaa lihalientä

Suolaa, pippuria ja meiramia

voita nokareina pinnalle

Keitin ensin tilkassa lihalientä puuroriisiä pehmeämmäksi, noin 10 minuuttia. Sitten aloin paahtaa jauhelihaa ja sipulia pannulla, annoin murennetun jauhelihan saada itseneäs kunnolla paistopintaa ja rapeutta ja maustoin sen. Laitoin lihaliemen ja kaalin isonon kattilaan ja annoin kaalin pehmentyä liemessä, sehän menee paljon kasaan samalla. Sitten ainekset sekaisin vuokaan, pinnalle siirappi (aivan ehdoton juttu kokonaisuuden kannalta) ja voinokareet. Uunissa annoin sen olla 175 asteessa pari tuntia, lisäsin hiukan nestettä vielä loppupuolella ja peitin vuuan foliolla, että pysyy mehevänä. Se tuoksu, joku sanoo haju, mutta se aromikas tuoksu joka nousi koko asuntoon. Kaalilaatikon paras kaveri on aina puolukkasurvos, täydelliset yhdessä. Tämä on myös hyvä ruoka pakastaa, kerralla kun tekee sen noin 5-6 annosta, niin syö pari päivää ja loput pakkaseen, sieltä saa taas sopivalla hetkellä passelia lounasruokaa töihin.

IMG_5284

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.