Thaityylinen keitto kalkkunasta

on

Pakastimen tyhjennys on kovassa vauhdissa. Projekti etenee tietysti hitaasti, koska pääsääntöisesti kerran päivässä on nälkä ja pakastimesta kaivetuissa aarteissa on sen verran aina materiaalia, että menee useampi nälkä kuntoon yhden annoksen voimalla. Nyt sain taas maistaa omaa lääkettäni… viimeviikolla nappasin työpaikkalounaaksi rasian pakastimesta, kannen läpi vilkaistuna, näytti ihan joltain pasta-annokselta. Ilman aamukahviani en ole terävimmilläni, myönnetään, ja on ihan oma vika kun en aina kirjoita rasioiden päälle mitä niissä on. Tässä oli sitten savustettua kalkkunan lihaa ihan koko rasiallinen. Eipä siitä lihamäärästä paljaaltaan ole työpaikkalounaaksi ja rankaisin itseäni sitten lounaalla nauttimalla valmiin patongin, ei siihen kuole, ei, mutta ei ne mitään kummoista apetta ole koskaan. Nyt oli sitten kalkkunanpalaa sulana, joten ruoak-aivot pohtimaan mitäs tekisi. Haasteet on aina hyvästä ja tulevan viikon ruokalista muodostui sitten seuraavasti; kalkkunasta thaikeittoa pariksi päiväksi, sitten pari päivää suurta herkkuani Janssonin kiusausta (kyllä tekisin edelleen mielelläni mummin perintönä silakkalaatikkoa, mutta mistään en löydä Tiira- suolasilakoita) ja sitten yhtenä päivänä viikonlopun pizzaa. Siinäpä taas viikon setti valmiiksi ajateluna, erilaisia makumaailmoja ja erilaisia raaka-aineita, pysyy mieli virkeänä. Suunnittelemalla etukäteen pystyn mielestäni pitämään ruuan ostamisen hallinnassa ja saan itselleni monipuolista ruokaa koko ajan.

Thai keittoon tulee

400 g kypsää kalkkunaa tai broilerin lihaa

1 tlk kookosmaitoa

0,7 l vettä ja kanafondia

400 g parsakaalia

200 g lehtiselleriä (oli loput jääkaapissa, mutta voisi olla vaikka 200 g maisia)

400 porkkanaa

 

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 chilipalko

1 tl vahvaa chilitahnaa

2 rkl kalakstiketta

(2 kieppiä nuudelia) saa täyttävyyttä ,muttei mitenkään pakollinen

5 cm pätkä tuoretta inkivääriä

1 rkl ruokosokeria

1 rl  tomaattipyrettä

0,5 tl kanelia, valkosipulijauhetta ja kurkumaa jauheena

1 sitruunan mehu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.