Aasialaista; salaatti ja lohta

on

Varhaiskaali sai minut tekemään tämän ruuan. Toukokuun herkkuja, pehmän maukas varhaiskaali on taas saapunut kauppoihin. Leikkasin sitä ohueksi viipaleeksi, sekaan porkkanaa (joka valitettavasti ei ole enää kotimaista, uutta satoa odotellessa) ohuen ohuina siivuina. Korianteria silppusin noin ruukun verran. Kastikkeen valmistin seuraavasti; 2 rkl sesamöljyä, 2 rk riisiviinietikkaa, 1 tl sokeria, 1 tuore punainen chili pilkottuna, ja rouhittua mustapippuria. Kastike sekaisin ja maustamaan kasviksia.

Leikkasin lohifileestä annospalan ja laitoin sen maustumaan Ketjap Manis- kastikkeeseen. Sehän on makea soijakastike, vähän saman tyyppinen kuin japanilaiseen keittiöön kuuluva teriyaki-kastike. Annoin palan maustua noin puolisen tuntia, sitten pinnoitin palan sesamin siemenillä. Paistoin pannulla ja vot, aasialainen salaatti lohella oli valmis. Yksinkertaista, erilaista ja maistuvaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.