Lihapullavuoka

on

Yksinkertaiselle kkotikokille yksinkertaisia jippoja, ah kuinka näistä innostuu, vaikka näkeekin idean nopeasti työpäivän seassa. Valmista reseptiä ei tarvita, kunhan idea toimii ja saa jotain uutta arkiruokaankin. Kysehän on perunasta ja lihapullista, mutta uusi ilme, ja makuyhdistelmänä tämä toimi hienosti ja oli näyttävä nostaa pöytään.

Kilon verran kiinteää perunaa, kuorin ne ja viipaloin sentin paksuisiksi. Keitin niitä noin 10 minuuttia etukäteen. Laitoin 500g naudanjauhelihan sekaan pilkottua ja kuullotettua sipulia, paprikamaustetta, savusuolaa pari teelusikallista ja pippurisekoitusta ja yhden kananmunan. Pyörittelin siitä isohkoja lihapullia. uunivuuan pohjalle ensin tilkka öljyä, ettei perunat tartu kiinni. Sitten vaakaan kerros esikeitettyä perunaviipaletta, samoin viipaleet vuuan reunoille. Seuraavaksi lihapullia, siis raakoina, tasaisesti perunapedin päälle. Lopuista perunoista asetellaan aitamat lihapullien väiin, pientä sorminäppäryyttä tarvitaan ja tasoittelee ja asettelee muotoonsa. Päälle minusta hyvin toimivaa Valion juoksevaa Cheddarjuustoa. Komeus uuniin 30 minuuttia 200 asteessa ja näyttävämpi perusruoka oli valmis. Vilpittömästi tuntui kelpaavan talouden ruokakriitikoille, tyttärillekin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.