Kasvisröstit lounaaksi

on

Olen keventänyt punaista lihaa ruokavaliostani koko ajan tietoisesti. Hyvin käy ja kukkuu ilman puhdasta lihakomponenttia päivittäin. En ole edelleenkään vege enkä edes kasvissyöjä, termi lienee flexaaja. Sekoittelen erilaisia ruokavalioita ja painotan kasvis- juurespohjaista ruokaa. Kaikki punaisen lihan helpolla tarjoamat ravintoaineet saan varmasti, syön sitä kuitenkin, viikko sitten sunnuntailounaalla söimme teinineitojen kanssa isot, ehkä 200-300 grammaiset upeat entrecotepihvit. Maksaa syön jossain muodossa kerran kaksi kuukaudessa, puhtaampia kasvispainotteisia päiviä on yleensä 2-3 kertaa viikossa. Kävin lääkärintarkastusksessa isoissa verikokeissa. Olin aika ylpeä hemoglobiineistani, 50- vuotias nainen ja 146! Ei huono ollenkaan. Muutkin arvot olivat kohdallaan, paastoverensokeri 4,1 ja Natriumit huipputasolla, alkoholia en paljoa käytäkään, maksakin käy ja kukkuu hienosti. Painoa koitan saada alaspäin tarkkailemalla lähinnä annosmääriä, kun sattuu kaikki maut kohdalleen, tulee syötyä, varsinkin kun syön vain yhden lämpimän aterian päivässä. Mutta laatuun ja raaka-aineisiin satsaan edelleen, voita nokare pannulle ja kokolihaa ja itsekäsiteltyjä kasviksia. Proteiineja ovat kasvisruuassani juusto ja kananmunat, pavut, herneet ja linssit. Ei mitään ongelma jaksamisen kanssa, liikuntaa lisäämällä tuen yleiskuntoni kohentumista ja kivahan se olisi jos saisi kevyesti pullahtanutta roppaakin kiinteytettyä siinä samalla.

Taas lähti tämäkin kokeilu jostain ihan muusta. Hiukan ajatukset sekaisin, yleensähän mietin etukäteen ruuat valmiiksi ennen kauppaan menoa, menin kaupaan ja keräilin vain kasviksia koriin. Jotenkin ajattelin tehdä niistä vaikka tempuraa vaihteeksi. Kun sitten viikonloppu koitti, paahdoinkin kukkakaalia uunissa lammas-ryynärin kanssa (kokeilu paikallistoimittajan tuotteista, oli hyvää). Perunaa oli muutama kaapissa ja päätinkin ehdä kasvisröstejä töihin evääksi.

Raastoin 3 perunaa ja vajaan kesäkurpitsan ohuella terällä suikaleiksi, samoin noin puolikkaan sipulin. Vatkasin 2 kananmunaa sekaisin, sekaan 1,5 dl juustoraastetta, kasvissilpun, ison tupsun silputtua persiljaa. Maustoin seoksen 1 tl cayenenpippurilla 1 tl suolaa ja 1 tl valkossipulisuolaa. Lopuksi sekaan 0,5 dl voita sulatettuan. Selkeä virhe oli vain raastaa kesäkurpitsa, sitä olisi pitänyt valutella hiukan, massasta tuli hiukan löysää. Ongelma on lähinnä visuaalinen, kypsyessään liemet tursuilee uunipellille.

Paistoin uunissa 200 astetta noin 35-40 minuuttia, kunnes olivat kypsän rapeita. Eipä minun lounaalleni sen kummempaa taas tarvitakaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.