paahdettu kukkakaali

on

Napostelu on kivaa, kukapa sitä ei kieltäisi. Mitään perunasipsejä en syö muutenkaan, mutta mausteisia herkkuja on kiva askarrella vaikka lauantai-illana leffaruuaksi. Kukkakaali on kovin tredikästä, siitähän tehdään jopa pizzapohjia, mutta tuollaiset eivät ole minun juttuni. Kukkakaali kukkakaalina, reiluna, maukkaana ja ravitsemuksellisesti rikkaana kasviksena vaan. Se minkä olen monen kasviksen kanssa näissä kokeiluissani huomannut, se keittäminen mössäyttää monen kasviksen rakenteen ja maun, ehkäpä niistä on monelle syntynyt se ällö-öllötys kasviksiin. Moni kasvis ei itse keittoa tarvitse lainkaan, paahtaminen esim pannulla, karamellisoint, uppopaisto tai vastaava valmistustapa tuo kyseisen kasviksen oman maun esiin erilailla, rakenne on usein napakka, ja maustamisen variaatiot tuovat vaihtelua. Minä pidän näistä kokeiluista. Tällä kertaa paahdoin kukkakaalia uunissa, ja tein sille kaveriksi dipit. Kun kaapissa oli kokeilussa naudanlihaan tehtyjä grillimakkaroita, niistäpä kaveri tähän settiin.

Kukkakaalin pilkoin ensin sopiviksi nupuiksi ja ne sitten noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Päälle öljyä, hieman suolaa ja pippuria. Vuokaan ja päälle vielä raastettua parmesanjusutoa. tämä toimii paraiten, koska jusuto on itsessään on maukasa ja rakenteeltaan kuivaa, joten rapeutuu pinnalle, eikä ole vain rasvainen venyvä mössö.

Dipit askartelin mitä kaapistä löytyy periaatteella. Turkkilaista jogurttia ja sweet chili-kastiketta ja schiracha-kastikketta toiseen, siinähän se sitten oli taas, mukava naposteluherkku ja eikun leffan pariin

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.