Ruokaisat vohvelit piimään

on

Alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä vohveliraudalla ja pannulla suolaisia lounaspannareita. Kun ostaa litran piimää, se kaikki ei kuitenkaan noihin mene, kun syöjien märää on pieni. Tein siis jo eilen tuon raparperipiirakan piimään, jotta kuluu sitten näppärästi pois loputkin. Itseasiassa pidän näistä ”mihinkäs minä loput raakaaineet käytän”- haasteista, ne saavat mielikuvituksen laukkaamaan ja yleensä saan innovatiivisimmat versiot tehtyä niiden kautta. Erittä nharvoin heitän mitään ruokaa (kuoria ja kantoja lukuunottamatta) roskiin jääkaapistani. Joskus kestää hetken, että ajatus jatkoruuista kirkastuu.  Toisinaan sitten pää on jo täynnä montaakin reseptiä ja ruokaa, että pitää oikein malttaa niiden kanssa, kun päivittäin ei itseään enempää syö kuitenkaan.

Tähän hetkeen halusin tehdä ruokaisia ja suolaisia pannukakkuja ja vohveleita. Piimäpohjaan, väriä ja makua tuomaan tuoretta pinaattia ja hernettä. Vohveleille ajattelin kaveriksi sitten tuunattua kylmäsavulohtartaria, pannulla paistettuihin pannukakkuihin lisään taikinaan Parman kinkun paloja.

Taikinaan laitoin:

5 dl piimää

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

0,5 dl maissitärkkelystä

50 g tuoretta pinaattia

200 g sulatettua pakasteherneitä

2 tl ruokasoodaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl sitruunapippuria

1 tl suolaa

100 g sulatettua voita

(parmankinkkua toiseen ja kylmäsavulohta toiseen versioon noin 50 g molempia)

 

Sekoitin pilkottuun kylmäsavulohen sekaan yrttiöljyn, jossa oli noin 50 g rucolaa puolen sitruunan mehu, 0,5 tl sitruunapippuria ja 1 rlk rypsiöljyä. Kalan päälle, sekaisin ja annoin hetken maustua. Tämä toimi noiden vohveleiden päällä loistavasti makunsa ja värien puolesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.