Perunamunakas

on

Kevyitä, varsinkin kasvispainotteisia, tai paremminkin e-lihapitoisia, lounaita pitää miettiä luonnollisesti viikottain. Pakkasessa oli vielä viime vuotisia kanttarelleja, mitäpä niistä kehittäisi. Poishan ne pitää käyttää, silläkin riskillä, ettei sesongit ole samanlaisia, kesä näyttää muodostuvan sen verran kuumaksi, ettei taida sieniä ilmestyä. Toisaalta, kesä 2017, oli taas niin kostean kolea, että herkkutatteja tuli parin päivän syklillä ja mökin saunapolun vierus oli kanttarellia täynnä. Hmm, perunamunakas voisi olal hyvä ratkaisu nyt tähän hätään, ja pääsen samalal testaamaan uutta paistinpannuani, jonka yksi valintakriteeri oli, että voisin laittaa sen suoraan liedeltä uuniin loppukypsytykseen.

Kanttarelleja oli noin 200 g, päätin hieman oikaista ja ostin valmiin peruna-sipuliseoksen, 1 sipuli ja 6 kananmunaa ja 2 dl kermaa. Koska pakastinta pitäis ityhjennellä, otin sekaan sieltä vielä nokkosta antamaan lisäboostia. Tästä se lähtee. Kuullotin sipulia ja kanttarelleja hetken pannulla voissa, maustoin seoksen suolalla ja valkopippurilla. Perunasuikaleet ja nokkonen sekaan, hetki sekoitusta. Päälle munakermaseos ja koko komeus uuniin. 175 astetta ja noin 45 minuuttia. Munakas tai espanajalaisittain tortilla kohosi komeasti, joten piri pintaan ei kannata pannua täyttää. Kohoaminen tosin laskee uunin jälkeen kyllä hiukan, mutta jos uunipannu on ahdas, tursuilee vaan uunin pohjalle, ja näin laiska kotikokki ei jaksa uunia lähteä jynssäämään tämän takia. Mausteita vaan maun mukaan, peruna kaipaa niitä, joten ei kannata pihtailla. Tästä tuli parille päivälle hyvä lounas ja päivän lämmin ruoka taas. Tuo kananuna-kerman määrä pitää kyllä nälän hyvin loitolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.