Pastavuoka ricotta-kurpitsatäytteellä

on

Tämän ohjeen olen usein nähnyt noissa ruokafeedeissäni. Hauskan kuuloinen ohje, mutta se mikä täällä pikkukaupungssa asuessa ahdistaa, on valikoimat…Aikoinaan toin maahan näitä pastoja ja jätti ”simpukan” muotoisia lumacojena oli meilä valikoimissa myös. Epä ole sen jälkeen näkynyt tällä kylällä moisia. Kun satuin kotikaupungissani, Lahdessa, kansainvälisille markkinoille, ostin italianpojilta muitakin herkkuja ja tietysti näitä pastoja. Makuhan on pastalla aina sama, mutta muoto tähän ruokaan tarvitaan moista kuppimuotoista pastaa. Kun näitä sitten väsäsin, tuli kyllä mieleen, että samaan ideaan pääsen jatkossa myös canneloniputkilla, joita on paremmin täällä periferiassakin saatavilla.

Paahdoin ensin kurpitsaa uunissa tunnin verran kypsäksi. toisen puolen käytin keittoon, toisesta puolesta sitten tämä ruoka. Butternut- kurpitsa on miedon pähkinäisen makuista ja sopivan kokoinen näihin kokkailuihin. Kaavin kypsän kurpitsan mallon irti kuorestaan, soseutin sen ja lisäsin sekaan 200 g ricotta- juustoa. Maustoin seoksen pestolla. Keitin noita pastakuoria 8 minuuttia suolatussa vedessä, huuhtelin ja annoin hiukan jäähtyä. Huuhtelu pitää kuoret irti toisistaan jäähtyessään, muuten ne repeilevät pahasti. Sitten vaan kauhomaan täytettä kuoriin, asettelin ne uunivuuan pohjalle, jossa oli jo omaattikastike valmiina. Oikaisin taas ja käytin valmiskastiketta. Päälle maukasta juustoraastetta noin 150 g  ja 200 asteiseen uuniin noin tunniksi. Maukas pastavuoka on siinä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.