Raikas kesäsalaatti

on

Kesä 2018 muistetaan varmasti. Monelle on tietysti tapahtunut kivoja ja merkittäviä asioita tänä kesänä, mutta kaikki tolkuissaan tänä vuonna olevat muistavat varmasti hillittömän kuumuuden, helleaallon joka vaan pysyi ja pysyi, kesti ja kesti. Joku tykkäsi, toinen inhosi, lähestulkoon kenelläkään ei ollut kivaa. Minä en pitänyt, liian kuuma perisuomalaiselle +18 – +22 asteiseen kesän tottuneelle sielulleni. Sen viikon normihelleaalon vielä kestää, ja vuodne 2017 kesän ”ei hellettä” ollenkaan, senkin kanssa pärjää. Tämä kesä… lähes turha, minulle. Päivälämpötilat nousivat jo klo 9 mennessä siitä öisestä +20 asteesta yli + 30 asteeseen ja siinäpä se päivä sitten olikin. Töissä pystyi olemaan, kun siellä oli ilmastointi. Lomat kesämökillämme olivat kohtuullisia, kun istui varjossa pihakeinussa, eikä liikkunut liikoja ja joi paljon vettä. Aika tuli mökilläkin pitkäksi, ainoa järkevä tekeminen oli kasvimaiden kastelu ja aamun kaksi tuntia puuhommia, enennekuin lämpötila nousi taas sietämättömäksi.

Ei tullut paljoakaan kokkailtua siinä kuumuudessa, satokauden marjoja vain, nekin ostomarjoja, kun mökin marjasadot kaikesta kastelustaan huolimatta jäivät pieniksi. Metsästä ei luonnollisestikaan löytynyt kesä lopulla mustikoita, eikä vadelmiakaan ollut liikaa tarjolla, jo toukokuusta alkanut helleaaltoilu sotki luonnon tarjoomat joka puolelta. Tuoretta järvikalaakin alkoi olla huonosti tarjolla, kun matalammat järvet kärsivät liian lämpimästä vedesta ja happikadoista. Mitään suunnatonta luovuutta ei ollut tälle kesälle tarjolla, ensin oli huonosti kaikkea satoa tarjolla, sitten ei enää itsekään jaksanut innostua. Tällaisen salaatin tein kuitenkin

Ainekset: Calia melooni, Fetajuustoa 200g, granaatiiomena, tuoretta minttua 1 dl verran, oliiviöljyä 2 rkl ja valkoviinietikkaa 1 rkl. Hieman sormisuolaa ja mustapippuria rouheena. Sekoita kastike, pilko aineet, sekoita ja anna maustua hetki. Nopea ja raikas!

IMG_5530

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.