Kesäkurpitsavohvelit

on

Kasviksissa pidän sesonkiajattelusta. Kun on kausi päällä, ne ovat yleensä laadullisesti parhaimmillaan, hinta kohdillaan ja saatavuutta yllin kyllin. Kesäkurpitsa on todella tyypillinen esimerkki sesonkikasviksesta, Suomessa se alkaa heinäkuun puolesta välistä ja jatkuu syyskuulle. Kesäkurpitsaa kasvatetaan pienemmilläkin kasvimailla, se on satoisa ja helppohoitoinen. Kaupasta kesäkurpitsaa saa ympäri vuoden kohtuuhintaan, lähes ilmaiseksi (noin euron kilo) sesongissaan. Ravitsemuksellisesti kesäkurpitsa ei kovin kumoinen ole, kurkunsukuinen, paljon vettä ja hiukan mineraaleja ja kivennäisaineita sisältävä kasvis. Kuituja jonkin verran. Varmaan tuo kotipuutarhojen satoisuus ja helppous tekevät sille oman suosionsa. Itsessään kesäkurpitsa on aika mauton, jopa vetinen kun kasvaa ”halkokokoon” ja isommista kannattaakin jo raaputtaa siemenvana keskeltä pois. Pieninä, noin 20 cm pituisina ne ovat kauniin muotoisia kattauksissa esim täytettyinä. Soveltamista tietysti löytyy paljon ja minä upotin kesäkurpitsaa nyt vohveleihin. Kesäkurpitsan lisäksi tähän ohjeeseen tuli paljon parmesanraastetta, joka toi oman rakenteen ja maun vohveleihin

 

3 dl raastettua kesäkurpitsaa

3 dl parmesanjuustoa

1 tl tuoretta timjamia

2 kanamunaa

2 dl maitoa

2,5 dl vehnäjauhoa

2  tl suolaa ja sitruunapippuria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.