Corn dogs eli taikinoidut makkarat

on

Kaikkeahan pitää kokeilla, tottakai corn dogsejakin. Meille tyypillistä lauantai-illan puuhastelua ja sitten leffan pariin nauttimaan. Joskus kokeilin näitä aikaisemminkin, silloin taikina oli aivan liian vetistä. Nyt taas uudella innolla ja parempi taikinaversio ja totta tosiaan, näytti raakana rumalta, mutta paistettaessa tasaantui melko edustavaksi. Maku oli hyvä ja valitsimme ns perusnakkeja ja mausteisimpia makkaroita, jotta tulee variaatioita. Joku kiva dippi (nyt valmis mango-chilidippi) ja itsetehty coleslaw täydentää setin melko autenttiseksi amerikkalaiseksi snackfoodiksi.

 

taikinaan tuli

1 dl maissijauhoa (siitäpä nimi corn…)

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl maitoa

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

2 tl sokeria

Kuivat aineet sekaisin ensi keskenään, sitten yhdistetään munamaitoon. Kaadoin taikinan syvään mittaastiaan, jotta upottaminen toimii helpommin. Makkaroihin grillitikut läpi ja upotus taikinaan. Makkaran pinta kannattaa olla mahdollisimman kuiva, jotta taikina tarttuu hyvin. Seuraavalla kerralla teen sarjana taikinoinnin siten, että suoraan taikinasta rasvaan, niin jää tuo valuminen leikkuulaudalle vaihe pois, sotkee vaan ja täysin turhaa. Sitten vain kuumaan 180 asteiseen uppopaistorasvaan pari kerrallaan. Valutus talouspaperin päällä ja syömään

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.