Tempura platteri eli uppopaistettua herkkua kahdella tavalla

on

Panerointitapoja on monia, japanilainen versio on tempurointi eli aika kevyt pinnoite valitulle tuotteelle ja sitten uppopaisto. Se on tosiaan ohuempi, läpikuultava pinta, ja toimii minusta täydellisesti esim äyriäisille, kun ne eivät jää taikina peittoon. Kasviksille se toimii hyvin myös. Ohuempi taikinointi tuo myös mahdolliset mausteet paremmin esiin. Ja jos ajattelee terveellisyyttä.. pienempi taikinamäärä imee vähemmän rasvaa itseensä uppopaiston aikana, noh tämä oli aika heikko esitys. Puolustan enemmän makuaspektia

Tein tempurataikina seuraavasti:

1 dl vehnäjauhoja

1 rkl maissitärkkelystä

1tl leivinjauhetta

1 dl jääkylmää vettä

1 kananmuna, joka on täysin valinnainen, taikina toimii hyvin ilmankin

Kasvistempuraplatterissani oli kukkakaalia, varsiparsaa ja porkkanaa. En keittänyt tai muuten esikäsitellyt kasviksia mitenkään, pilkoin vain ja ne kypsyivät hyvin uppopaiston aikana. Minusta maku on parempi, samoin rakenne tällä tavalla tehtynä.

 

Seuraavassa tempurakokeilussa oli mukana kesäkurpitsaa tempuroituna, polentaranskalaiset ja paneroitu broilerin sisäfile ja dipit. Polenta on italialainen maissipuuro, joka on jäähdytetty, leikattu muotoonsa, nyt tikuiksi, pyöritelty perunajauhoissa ja uppopaistettu. Valmista polentaa saa harvoista hyvinvarustelluista kaupoista, sen voi toki tehdä itsekin, mutta hyödynsin tilaisuuden käyttää valmista

IMG_5554

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.