Punajuuri-munakasrulla sienitäytteellä

on

Tässä herkussa yhdistyy minun mieleiseni sesonkituotteet loistavasti. Loppusyksystä punajuuret ovat uutta satoa, raikkaita ja napakoita, hinta kohdillaan ja tarjonta hyvää. Sieniä sai tänä vuonna myöhään, mutta kuten aina, loppua kohden nousevat suppilovahverot. Ei ehkä niin ylitsevuotavan satoisina, mutta minun trpeisiini, niitä tuli taas tarpeeksi. Sienestäminen on minusta parasta ulkoilmaterapiaa tiiviin istumatyön vastapainoksi. Sienimetsässä saa liikkua paljon, ei tarvitse hikoilla, saa happea ja aivot irtaatunvat arjesta, kun keskittyy vain vaikeasti havaittaviin sieniin. Kunnon nollaus ja rentoutuminen siis.

Munakasrullaan käytin nyt valmista punajuurisosetta. Idea oli saada lisää kasviksia ruokaan, joka minulla on koko ajan työnalla, seuravaksi makua lisää ja sitten kolmanneksi väriä.

Munakasrulla:

5 dl maitoa

5 kananamunaa

2 dl vehnäjauhoja

2 tl suolaa

2 rkl tuoretta timjamia

500g punajuuri sosetta

Taikina sekaisin kulhossa, kaadetaan syvälle uunipannulle, jossa on leivinpaperi. Uunissa 200 astetta ja noin 20-25 minuuttia. Käännetään toisen leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä hiukan. Kun uunimunakas o nuunissa, tee täyte. Nyt paistoin 2 litraa suppilovahveroita ensin kuivaksi, sitten sekaan 1 rkl voita ja 1 iso sipuli silputtuna. Lisäsin sekaan vielä purkin yrttituorejuustoa ja noin 50 g laadukasta cheddaria. Levitä täyte munakaslevyn päälle tasaisesti, käännä pohjaleivinpaperin avulla rullalle, siirrä takaisin keskelle leivinpaperia ja kuorruta juustoraasteella. Nyt käytin tuota kotimaista Jukolan Cheddaria, jonka makuun olen tykästynyt, ja 200g pala on juuri sopiva kokkailuun. Gratinoi 250 asteisessa uunissa vielä 10 minuuttia ja siinä se sitten on taas. Minulle riittää päivän pääruuaksi reilu lohko tätä herkkua, ei lihaa tarvita taas ollenkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.