Omenamunkit

on

Joskus etsin toista reseptiä ja törmäsin omenamunkkeihin… idea jäi päähän muhimaan ja kun syksyn upea omenasato kypsyi, maku oli mukavan rapsakka, piti tehdä sitten munkkejakin, tai hienosti sanottuna frittereitä. Ideana oli, että nesteenä on kuiva omenasiideri, ja taikinassa omenanpaloja, joten siinäpä mukavaa aivojumppaa sateiselle syysviikonlopulle. Näistä tulikin oikein mukava uusi tuttavuus. Siideri antoi kuohkeutta ja kai vähän makua, mutta omenainen maku tuli omenapaloista, ne toivat hyvän rapsakkuuden ns perusmunkkiin.

Taikinan tuli:

2 dl omenasiideriä, mielellään ihan oikeaa eikä mitään esanssilitkua

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

2 dl kidesokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 tl kanelia

2 tl kiinalaista viismaustetta

50 g sulatettua voita

1 tl vaniljaextraktia

2 rapean hapahkoa omenaa pilkottuna

Sekoita kuiva-aineet sekaisin, samoin siideri ja kananmunat ja yhdistä. Lisää omenakuutiot ja voi. Taikina on valmis. Kääri kahden lusikan avulla tasaisen kokoisia pötköjä kuumaan öljyyn ja paista pari minuuttia kypsiksi. Valuta talouspaperin päällä. Kun munkit ovat jäähdtyneet, koristele kuorruttella raitoja.

Kuorrutteeseen vatkataan sekaisin

3 dl tomusokeria

0,5 dl siideria, tasaa määrä, että on mukavan juoksevaa

1 tl vaniljaextraktia

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.