Paahdetut kasvikset

on

Tavoitteenani on ollut jo pitkään lisätä kasviksia ruokavaliooni, toki myös vähentää lihaa. Kasvis/juureshaasteessa on minusta olennaisinta se, että käyttää niitä monipuolisesti, eri makuyhdisteinä ja eri kasviksia. Ihan varmasti vihreän salaatin jäystäinen joka ruualla alkaa jossain vaiheessa tuntua juuri siltä, jäystämiseltä. Mutta hyviä juttuja olen kokeillut, karjalanpaistia, jossa enemmän juuresta kuin lihaa, lindströminpihvejä joissa lihapitoisuus on vain 20 % ja täysin kasvisruokia. Olen uppopaistanut jotenkin erityisen paljon viimeaikoina, joten piti saada taas jotain uutta. Yksinkertainen on usein parasta. Se minkä olen näitä kasvikista huomannut, niitä ei tarvitse turhia keitellä, esim kukkakaalissa oleva oma kosteus riittää kypsyttämään sen uunissa ja lopputulema on kypsä, mutta rapsakka herkku.

Varsiparsa tuli vuosi sitten markkinoille. Jyhkeämpi parsakaali sai ohuemman version, joka toimi varsinkin ravintolapuolella annoksissa todella hyvin. Tempuroin niit äjo aikaisemmin ja nyt päätin paahtaa uunissa kukkakaalin kaverina. Pilkoin kasvikset suupaloiksi ja kostutin pintoja tilkalla öljyä ja chilikastiketta. Sitten sekaan vain 1:1 korppujauhoa ja parmesanjuustoraastetta noin 100 g ja uuniin 200 astetta 15 minuuttia. Piparjuuri- majoneesidippi ja lauantaiherkku oli sillä valmis, ei tarvinnut enää muuta !

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.