Kiireisen pyttipannu

on

Elämäni ei ole oikeasti niin kovin kiireistä, pikkulapsiajat ovat jo takana, mutta aina ei viitsi tai halua askarrella keittiössä pitkään. Hyvää, maukasta ja helppoa ruokaa saa nopeastikin. Minulla oli maustettuja makkaroita, ei niin tulisia chorizoja jääkaapissa ja ajatus pyttipannusta lähti elämään ihan omaa elämäänsä. Helppo ja nopea tuote jääkaapin hätävarana on esikypsennetyt gnocchit. Nämä perunasta valmistetut palleroiset ovat italialaista ruokakulttuuria, toki Nonna tekee ne aina itse… mutta niitä on saatavana nykyään hyvin varustetuista ruokakaupoista myös valmiina. Jääkaappisäilytys, mutta kohtuu pitkä päiväys, joten voi hyvin ostaa kun kohdalleen osuu ja tekee sitten sopivalla hetkellä näppärästi ruokaa. Nämä puolivalmiit gnocchit voi keittää tai paistaa suoraan pannulla. Tätä viimeistä tapa suosin itse, olen tehnyt niitä aikaisemmin grillatun lihan kaveriksi maustamalla vahvasti . Nyt laitan pyttipannuun.

Ainekset olivat noin kolmeen annokseen; 3 chorizo makkaraa pilkottuna (n 300g), 1 sipuli pilkottuna, 1 paprika pilkottuna, paketti gnocchja ja kananmuna per annos.

 

Laitoin ensin paistinpannulle makkarat, joista irtoa mehevän makuista rasvaa, sitten sipuli ja paprika sekaan pehmenemään ja maustumaan. Otin seoksen pois pannulta hetkeksi ja laitoin gnocchit paahtumaan tilkkaseen öljyä ja maustoin niitä hiukan suolalla. Kun gnocchit saivat kunnolla pintaa ja väriä, lisäsin chorizo- kasvisseoksen sekan ja annoin niiden maustua keskenään. Jos makkarat ovat itsessään hyvin maustettuja ja suolaisia, lisämaustamista ei tarvita, muuten ainakin jotain tulisempaa maustetta tarvitaan. Lopuksi päälle kananmunat, minulle ehdottoman häränsilmänä, eli keltuainen valuvana, tytär toivoi taas läpikypsää. Helppo järjestää tämä toive. Siinäpä taas helppo iltaruoka, jossa oli makua ja väriä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.