Paprikarenkaat

on

Aika ja ikä tekee tehtävänsä, muistin että pakastimessa on vielä valmista, itsetehtyä pulled porkia rasia, no ei ollut enää, ei…..Mutta kun tämä idea poltteli mielessä niin vahvasti, ostin valmista pulled porkia rasian. Toisaalta kun teen näitä ruokia myös opettaakseni uusia ns helppoja ideoita tuolle aikuistuneelle tyttärelle, ei tämä nyt niin paha vaihtoehto ole, jos haluaa askarrella itselleen ja kavereilleen pientä suolaista iltanaposteltavaa.

Tarvikkeet ovat;

värikkäitä paksukuorisia isohkoja paprikoita, sen verran, että keskeltä saa leikattua kaksi  1,5 cm levyistä  rengasta. Noin 300-400 g pulled porkia, toki nauta tai kalkkuna käy myös, mutta kypsaa lihaa ”riekaleina”. Purkki tuorejuustoa, 200g ja 200 g hyvän makuista juustoa, olen kovasti tykästynyt tuohon Jukolan Cheddariin sopivan palakoon ja erinomaisen maun vuoksi ja toki, se on kotimaista tuotantoa. Panerointiin 3 kananmunaa, 1 dl vehnäjauhoa, 1 tl chilihiutaleita, 1 tl suolaa ja pippuria, sekä noin 3 dl tortillachips-korppujauhoja. Öljyä uppopaistoon.

Leikkasin paprikoista päät pois ja siivosin sisukset siemenistä ja sisäkalvoista. LEikkaisn ne tasaisiksi renkaiksi. Eri väriset paprikat ovat hieman erimakuisia ja ovat ilo silmälle myös. Sekoitin täytteeseen tuorejuuston, juustoraasteen, lihan ja maustoin cyennepippurilla. Asettelin paprikarenkaat vaakaan leivintasolle ja täytin ne tahnalla tiiviiksi. Paprikaviipaleet laitetaan pakastimeen täytteineen noin 30 minuutin ajaksi, jotta juustotäyte pysyy paistamisen ajan paremmin kasassa.

Asettelin panerointia varten kolmelle lautaselle ainekset, ensimmäiseen maustettu vehnäjauhoseos, toiseen vatkatut kananmunat, kolmanteen jauhettu tortilalchips-korppujauho. Sitten paprikarenkaat pakastimesta, panerointi ja uppopaisto kullankeltaisiksi. Tässäpä vasta mukava iltaherkku vaikka lauantai-illan iloksi taas. Hieman tukeva, mutta nukkuu sitten paremmin taas …. Minulla oli majoneesipohjaista dippiä kaapissa, piparjuurella maustettua, schiracha- chilipohjainen olisi toiminut myös, mutta tekee kyllä annoksesta vielä raskaamman.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.