Lohipiirakka

on

Yksinkertainen on usein parasta. Uusilla resepteillä ja kikoilla on kiva leikkiä, mutta klassinen lohipiirakka toimii aina. Vuuan kun tekee, siitä riittää lounasta töihinkin. Pohjina olen usein käyttänyt piirakoissani valmiita pohjia, ne ovat helppoja pitää pakastimessa valmiina hetkellisä innostumisia varten, kohtuu edullisia itsetehtyyn nähden ja rakenne on yleensä vakio ja varma. Nyt kokeilin Kymppimaukkaiden uutuutta, valmista piirakkapohjaa, rakenne oli hyva ja tukevan oloinen ja levittäytyi vuokaan nätisti.

Täytteeksi lohkaisin suununtai ruualtamme kokonaisesta savulohifileestä reilun lohkon. Savu antaa omaa makuaan paistettuun verrattuna. Lisäksi paprika paloiteltuna ja noin 10 cm pätkä purjoa ja tupsu tuoretta tilliä silputtuna. Nyt laitoin purjon ihan raakana, mutta jos haluaa lisämakua, purjon voi pehmentää ensin voin kanssa pannulla. Täytteet pohjan päälle ja yhden limen mehu päälle. Juustoraastetta riittää noin 50g. Seuraavaksi sekoitin valmiista sitruuna -tilliruokakermasta (2,5dl) ja kahdesta kananmunasta seoksen koko komeuden päälle. Suolaa en lisännyt ollenkaan, koska kala oli aika suolaista jo itsessään ja sitruuna/lime ja tilli antavat lisämakua muutenkin.

Koko komeus uuniin 175 astetta ja noin 40-45 minuuttia, kunnes pinta on sanut väriä ja hyytynyt. Loistavaa lounasruokaa taas ja uutuus pohja menee jatkoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.