Suolainen vohveli

on

Joulun ruokahässäkästä jäi yli pussi valmista lanttusosetta. Siinäpä pientä ruokapähkinää purtavaksi, että mitäpä siitä tekisi. Lanttoloorat on jo syöty tältä vuodelta. Päätinpä kokeilla suolaisia vohveleita. Miksei, jos vielä taittaisi makua hapahkolla puolukkasurvoksella.

Vohvelitaikinaan tuli 5 dl lanttusosetta, 3 kananmunaa, purkin kermaviiliä ja noin 50g mausteisempaa pepperonisiivua ja 1 dl homejuustomurua antamaan suolaisuutta. Jauhoja laitoin loppujen lopuksi kaksi 2dl, näin uutta kokeillessa taikinan paksuus  pitää mitoittaa niin että se on juoksevaa, muttei vetistä. Annoin turvota hetken vielä ja lisäsin lopuksi 0,5 dl sulaa voita sekaan. Paistoin vohveliraudalla ne rapeiksi ja päälle tosiaan puolukkasurvosta. Makumaailma toimi erinomaisesti.

IMG_5727

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.