Piiraat maa-artisokasta

on

Maa-artisokkaa oli siis lähtökohtaisesti 1,5kg ja olin jo tehnyt siitä keiton ja juuresleipää. Vielä oli pari desiä jäljellä, pakastimessa uutuus valmispohjaa Kymppituotteelta, jonka olin hyväksi jo aikaisemmin havainnut. Tämä taikina muotoutuu hyvin ja seassa on hiukan mallasta, joka antaa taikinalle suuntuntuaa ja näköä. En todellakaan tee minkäänlaista kaupallista yhteistyötä, mutta kokeilen kyllä paljon uusia tuotteita kun tulevat markkinoille. Ihan kelvottomia en viitsi moittia, mutta hyviä juttuja kehun kyllä mielelläni. Valmiita piirakkapohjia pidän yleensä pakastimessa, toinen hyvä tuote on ollut Myllyn Parhaan ruis-perunataikinapohja. Nämä ideat pukkailee välillä nopeastikin ja vaikka osaan tehdä ja teenkin pohjia itsekin, nämä valmiit toimivat oikein hyvin, kuten nyt, äkkinäiseen kokeiluun.

Maa-artisokka on kermaisen pehmeän makuinen, jopa pähkinäinen, tähän piiraaseen hain hiukan makua ja suutuntumaa lisäämällä piiraaseen paistettuja pekonikuutioita. Loppujen lopuksi idea oli simppeli. Hiukan pehmenneestä taikina pohjasta tasoittelin muffinivuokiin pohjat, aika krouvilla tyylillä. Silikonisia vuokia ei tarvitse edes voidella. Sekoitin 2 dl maa-artisokkasosetta, 2 kananamunaa, 1 dl texmex- maustettua jusutoraastetta, esipaistetut ja valutetut pekonikuutiot yhteen ja annostelin taikinakuppeihin. Uuniin 200 astetta ja noin 35 minuuttia, kunnes rakenne on hyytynyt ja taikina reunoilla kypsää. Tässäpä vallan oiva pikkusuolainen !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.