Kevyt lounas, kasvismunakas

on

Teen töihin eväät joka päivä. Olemme sellaisessa paikassa, joskin lähellä keskustaa, ettei mitään järkevää lounaspaikkaa ole lähellä. Mäkkäriä ja Heseä en laske sellaiseksi. Innokkaana kokkaajana ja tarkkana omasta ruuastani, teen eväät mielelläni. Yleensä vähälläkin tekemisella syntyy kahden päivän ruuat, ja se sopii minulle, ei joka päivä tarvitse miettiä uutta ja pääsee tekemisellä helpommalla. Meillä on töissä keittiö, jossa on uuni ja liedet, mutta tuon useimmiten valmiin ruuan mukanani ja vain lämmitän sen. Näitä lounasruokia on kertynyt paljon ja tuunaan ja sovellan jatkuvasti niitä. Keittoa joka viikko, laatikkoruokaa, paistoksia, pastaa. Pidän vaihtelusta ja erilaisista makumaailmoista, pyrin tietoisesti keventämään arkiruokailuani ja vähentämään punaisen lihan osuutta ja lisäämään kasviksia. Virallisilla trendiluokituksilla olen ilmeisesti flexaaja, arvostan toki hyvää lihaa. Mutta näitä nopeita lounaita syntyy paljon luontaisesti.

Tällä kertaa ajatus lähti siitä, että pakastimessa oli muutaman pussi viime keväisiä nokkosia. Jos tekisi paistoksen siitä… pinaatti ajaa normaalisti täysin saman asian ja varmasti paremmin saatavissa ympräi vuoden, mutta tuleehan nautittua kovin korkealle rankatut kivennäiset ja vitamiinit samalla ja pieni kolo taas lisää täysinäiseen pakastimeen.

Pilkoin punaiset parikan suikaleiksi, ja yhden ison sipulin. Paistinpannulle ljyä ja freesasin niitä ensin pannulla. Maustoin pippuri-valkosipulirouhella. Päälle sitten 200g salaattijuustoa.. aito Feta on loistavan makuista, mutta näin ruuanlaittoon nämä jotkut salaattijuustot kelpaa. Sekoitin 3 kananmunaa, tilkan vettä ja 1 tl suolaa sekaisin ja kaadoin massan päälle pannulle. Kevyesti harasin massaa lastalla, jotta muna sekoittuu tasaisesti ja laitoin levyn pienelle lämmölle ja kansi päälle. Annoin munakkaan kypsyä rauhassa, näin se jää paksuna massana meheväksi. Toinen kypsennys paksulle munakkaalle on uunissa, 175 astetta ja noin 10 minuuttia, pannun pitää toki olla sitten suoraan uuninkestävä malli. Tästä söi taas kaksi päivää ja päivien lämpimät ruuat oli näin kuitattu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.