Kevyt ja nopea lounas, Tom Kha keitto

on

Annan toki itselleni armoa kokkailijana ja käytän kokeilumielessä valmiita sekoituksia ruuanlaitossani, arkisin varsinkin. Yksi on helppo syy, nopeus, mutta tietysti tutustun mieleläni tarjokkaisiin. Toinen syy on myös pienen talouden/kokkailun mittakaavat. Tuollaisessa valmiissa Wok -pohjassa on passelisti pari herkkusientä, kaalia, juureksia, jne. Tom Kha keiton olen tehnyt ihan omin pikkukätösin joskus myös, vaatii paljon erilaisia ainesosia, kuten kaikki aasialaiset ruuat aina. Nyt ideana oli tehdä vahvan makuinen, kevyt, ja nopea keitto töihin taas lounaaksi parille päivälle.

Kattilaan 2 dl vettä ja kookosmaito ja maustesekoitus kuumenemaan. Tähän valmiiseen maustesekoitukseen olin ihan tyytyväinen, yleensä ne eivät oiekin maustu miltään, tai vaan joltain esanssilta, tämä oli Tom Kha-mainen ja melko mausteinen jopa.  Paistoin broilerin sisäfilettä, noin 300 g, paloina paistinpannulla kypsiksi. Kun keittopohja kiehui, lisäsin kasvikset, ne olivat ohuita, eivätkä kaivanneet pitkää kypsennystä. Sekaan broilerit ja lyhyt haudutus. Lopuksi pilkottua tuoretta chiliä. Jos olisi ollut korianteria, se olisi kruunananut keiton. Töissä kuumennuksen jälkeen tilkka sitruunamehua ja minusta tässä oli oiva konttorityöntekijän lounas taas. Tästä mitoituksesta tuli 2 reilua annosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.