Kasvislisäke lehtikaalista

En ole kovin innokas perusvihreänsalaatin ystävä, minusta se on kallista ja yleensä varsinkin talviaikaan aika mautonta. Siis kun puhutaan jääsalaatti, kurkku, tomaattipohjaisista salaateista. Talviaikaan syönkin pääasiassa juureksia ja erilaisia pannulla kypsennettyjä kasvislisäkkeitä. Jossain vaiheessa ruokaristiretkeäni huomasin, ettei retiisiä, parsaa, fenkolia tai ruusukaalia tarvitse esikypsentää keittämällä, ei edes ohutta porkkanaa,, paistinpannun kautta vaan, mautaminen ja se on siinä. Itse pidän niistä näin tehtynä, värit säilyvät ja rakenne on napakka ja mukava suutuntuma, ja uskoisin ravintoaineiden säilyvän paremmin kuin liuottamalla niitä keitinveteen.

Tällä kertaa minulla oli lehtikaalia ja retiisejä, mukava väriyhdistelmä ja rouheana osana cashewpahkinöitä. Pannulle tilkka öljyä, laitoin ensin paahtumaan öljyyn fenkolin siemeniä noin ½ tl ja samanverran chilihiutaleita, sitten kaalit ja retiisit pilkottuna, ripaus sormisuolaa ja sitruunalla maustettua öljyä. Lehtikaali pienenee massaltaan paljon, joten sitä kannattaa olla alunperin reilusti, toisaalta se ohuena palaa helpolla, joten kannattaa seurailla tilannetta. Paahdoin kuivalla pannulla erikseen cashewpähkinät kevyesti, niiden maku muuttuu näin. Lisäsin sekaan pähkinät vasta lopussa. Eipä tuo enempää kaivannut, sunnuntairuokamme oli muuten perunasosetta ja lämminsavulohta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.