Porkkanakakku cupcaket

on

Kaikenlaista on tullut tehtyä, mutta miksi on jäänyt klassikkoleivonnainen, porkkanakakku tekemättä. Jaa-a, vaikken mikään perso näille olekaan, niin porkkanakakussa on kuitenkin paljon minun makuni mukaisia elementtejä. Mehevää, ei liian makeaa, kasvista seassa. No tuumasta toimeen, mutta omalla twistillä taas. Suosin kovasti tuota muffinssipeltiäni näissä makeissa ja suolaisissa leivonnaisissa. Annospaloista tulee helpolla hallittavia ja nättejä kerralla ja minusta cupcake koristelu toimii paremmin kuin kakku kakussa.

Pohjan taikina on klassinen

4dl vehnäjauhoa

3 kananmunaa

400g hienoa porkkanaraastetta

1 dl hasselpähkinärouhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl leivinjauhetta

2 dl fariinisokeria

2 tl kanelia

2 tl vaniljaekstaktia

2 dl rypsiöljyä

ainekset sekaisin, kuivat voi sekoittaa ensin omanaan ja lopuksi massan sekaan ja kauhotaan muffinssivuokiin, täyttö 2/3 osaa niin jää kohoamisen varaa. Paisto 180 astetta noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä

Tuorejuustokuorrute

2 pkt (200g) hyvää tuorejuustoa

150g voita huoneenlämpöisenä

3 dl tomusokeria

vatkaa sekaisin, laita pursotinpussiin ja anna kylmentyä hetki (30min) jääkaapissa, ja pursottele jäähtyneiden muffinsien päälle, koristele pähkiämurulla. Tuo kylmentäminen on hyvä vinkki, jos haluaa muotoa pursotuksille. Massa jähmettyy voin avulla jääkaapissa ja pitää muotonsa paremmin. Nämähän säilyvät hyvin jääkaapissa, jopa paranevat parin seuraavan päivän aikana, joten tämän(kin) määrän, 12 kpl saa hyvin ajan kanssa nautiskeltua, ja tottahan työkavereillekin maistui.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.