Uuni”feta”pastaa

on

Someajan ihminen kun on, niin tottahan nämä villitykset näkyy minullakin. Mikäs siinä, hyviksi havaittuja uusia ruokia saa ja pitää julkaista ja kun sopii omaan settiin, eikun kokeilemaan. Aina voi vähän soveltaa oman maun ja tarvikkeidenmukaan, mutta kyllä, idea uunifetasta pastan kastikkeena on loistava, originaalin reseptin julkaisille kaikki kunnia. Kun somea seurasi, väittivät että aito feta loppui hetkessä kaupoista kun kaikki sitä ryntäsivät hakemaan. Tällä kertaa meni tähän kokeiluun vamistajan tarjoama näyte, toimi melko hyvin kuitenkin. Henkilökohtaisesti käytän feta- ruuissani aina oikeaa fetaa, en salaattijuustoja. Erohan on raaka-aineissa ja Feta on suojattu nimi- ja valmistustapa. Minust lehmänmaitoon väsätyt salaattijuustot ovat usein tylsän makuisia kylminä ja kuumissa ruuissa, esim piirakoissa, jäävät usein kumimaisiksi palleroiksi. Ah, muistan aikoinaan kun toimme maahan kreikkalaista aitoa D.O.P merkittyä fetaa isompina lohkareina. Siellä se lillui 2 kg paloina suolavedessään ja siitä myytiin paloina eteepäin. Makuero oli huomattava, rakenne erilainen ja käyttäyi kermaisesti ruuanlaitossa. Nämä aidot fetat pienemmissä 200g paketeissa isoissa marketeissa toimivat lähes yhtä hyvinä korvikkeina tänä päivänä.

Laitoin sitten omaan versiooni vuuan pohjalle lorauksen oliiviölyä, ettei juusto jämähdä pannun pohjaan kiinni, keskelle fetapala, ja ympärille reilusti kirsikkatomaatteja, minulla oli 2*250g rasiat ja 300 g leikkopapuja pakastimesta. Kannattaa katsoa, että tomaatit ovat hyvin punaisia, eli kypsiä, ei ne hailakan punaiset siitä maultaan parane enää paiston aikana kuitenaan. Terävällä veitsekärjellä painelin pieni viilto per tomaatti, jotta varmasti saadaan lientä. Maustoin kaiken päälle noin 0,5 tl kuivattua chiliä, suolaa ja pippuria ja REILUSTI oliiviöljyä,,, eli noin 1 dl ainakin. Tuore basilika, noin ½ tupsua jäi odottamaan itseään vielä

Vuoka uuniin 200 astetta ja noin 30 minuuttia, eli kun kirsikkatomaatit mehustuu omiin liemiinsä, ja juusto saa kaunista väriä pintaansa alkaa olla valmista. Vuoka uunista ja sekaan tuoreet basilikat, turha niitä on uunissä kärventää, menettävät herkkää makuaan vaan. Tagliatellepasta on kananmunaan tehnynä minusta maukasta, keitin sitä ja feta-kasvisseos sekaan ja juustoraastetta. Olipas maukas arkiruoka töihn taas tehty. Vaikuttaa kevyesti katsottuna heppoiselta ruualta, mutta öljy ja juustot antavat kyllä kaiken tarvittavan energian, ei ole ihan laihduttajan ruokaa, muttei kyllä kaipaa kaverikseen mitään lihan tapaista kuitenkaan. Hyvin jaksoi naisihminen konttoritöissä tämänkin voimalla taas pari päivää. Menee loistavasti jatkoon ja pääsee vakkariruokalistoille.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.