Linssi-kasvispihvit

on

Kasvisruokia olen pyrkinyt lisäämään tietoisesti ruokavaliooni. Virallisten ravitsemussuositusten mukainen yhden hengen otannalla suoritettava ihmiskoe siis etenee… Kevyesti ylesikutoa ylläpitävä, keksi-ikäinen konttorityötä tekevä naisihminen pärjää loistavasti vähemmälläkin. Eihän nämä minun ruokani mitään kevyitä aina ole, voita käytän kun on tarvetta, juustot ovat täysrasvaisia maun ja ominaisuuksien perusteella. Minun kasvisruokani ovat harvoin täysin vegaanisia, se ei ole itseisarvo minulle, kanamunaa ja juustoa niissä on yleensä aina. Mutta yhtäkaikki, proteiineja on kaikissa, vaikkei sitten liha- lihaa olekaan. Näitä kasvishenkisiä ruokapäiviä minulla on pääsääntöisesti kaksi viikossa, ja hyvin tuntuu naisihminen käyvän ja kukkuvan näillä appeilla.

Nyt jäi ajatus pyörimään raastehenkisissä pihveissä, joihin voisi tuhota pois loput linssit kuiva-ainekaapista. Linssithän ovat proteiinipitoista kasvista, mutta antavat myös mukavaa rakennetta tuollaisissa paistoksissa rapeudellaan. Raastoin kolme isohkoa porkkanaa hienoksi raasteeksi, samoin yhen sipulin ja kaksi valkosipulin kynttä maua antamaan. Pakastimessa oli pakastepinaattia, siitä puoli pussia (100g) sulatettuan massan sekaan antamaan väriä ja omia kivennäisaineitaan settiin. Keitin kuivamitaltaan 1 dl linsseja parissa desissä vettä pehmeiksi, annoin hetken jäähtyä ja lisäsin massaan. Sitten kaksi kananmunaa ja 2 dl vehnäjauhoja. Mausteeksi ras el Hanout- maustesekoitusta 2 tl. tuo on Santa Marian sekoitus ja sopii hyvin tähän mausteeksi, (Paprika (20%), korianteri (20%), mustapippuri, kardemumma (10%), inkivääri, muskottipähkinä, kurkuma, maustepippuri, neilikka, cayennepippuri.) mutta mausteethan voi miksata sekaan oman maun ja kuivakaapin antimien mukaan.

Taikina sekaisin ja paistoin pannulla öljyssä pihvejä. Määrästä sai taas kahdelle päivälle lounaan töihin. Kastikkeeksi ostin tällä kertaa valmiin tsatsikin kaupasta, jos muu ruuanlaittosetti olisi ollut sen mukainen, olisin toki tehnyt tuonkin itse, Nyt vältti valmis kastike hyvin ja kasvisruokavalioni sai viikkokuittaukset hyvän ruuan kautta taas ja ravitsemuksellisesti katsottuna, tuossa oli kaikki tarvittava mukana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.