Kesäkurpitsasipsit

on

Minulla on tuossa lähellä vallan mainio pikkukoo-kauppa lähikauppana ja tokihan sitä pitää käyttää. Kävin siellä pari päivää sitten ja nyt taas uudelleen. Tuttu kassaneiti huomautti, että huomasitkos, viime kerralla jäi minulta kesäkurpitsa kassalinjat mutkaan? Kerroin, että juu, ihmettelinkin silloin pari päivää sitten, miksen sitten sitä ostanutkaan ja korvasin sen jollain muulla silloiseen ruokaani. Luonnollisesti syytin omaa päätäni, mutta sinne oli jäänyt kesäkurpitsa, puolitiehen. Kassaneiti tietysti sanoi, että ota tuolta uusi kesäkurpitsa, kun olet sen kerran jo maksanut. Noh.. taas oli päivän ruokasetit jo suunniteltu valmiiksi, mutta koska nyt oli ylläri kesäkurpitsa mukana, päätin kokeilla lauantai-illan naposteluun kesäkurpitsasipsejä. Jossain olin taas jonkinlaiseen vastaavaan ideaan törmäillyt.

Kesäkurpitsan viipaloin mandoliinilla melko ohueksi viipaleeksi, 5mm. Mandoliinileikkuri on näppärä keittiövempain, saa nopeasti tasalaatuista suikaletta tai viipaletta. Minulla on se täydellinen vielä löytämättä, nämä sinnepäin vehkeet toimii kyllä. Levitin viipaleet pellille leivinpaperille. Sekoitin 1 dl parmesanraastetta ja 1 dl korppujauhoa keskenään, sekaan 1 tl chilirouhetta, ja pippuria mausteeksi. lusikoin täytteen kesäkurpitsojen pinnalle ja uuniin 220 astetta noin 10-12 minuuttia. Kesäkurpitsasipsit on valmiita, rapeita ja maukkaita fingerfoodeja, maustettu tilliruokafraice- purkin loput toimi loistavana dippinä näille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.