Kukkakaaliwingsit

on

Kasvisnaposteluherkkuja on kiva suunnitella. Siinä missä fingerfoodia ovat olleet chickenwingsit, ribsit, tacot ja quesadillat lihapohjaisina, pieniä lämpimäisiä voi hyvin askarrella kasvispohjaisina. Efekti ja makuelämys ovat varmastikin vähintäänkin samalla tasolla, jos ei joissain tapauksissa jopa parempaa. Kukkakaali on minusta erinomainen kasvis, kohtuuhintainen, napakka, maukas ja monikäyttöinen.

Minulla oli ruoka, josta jäi kananmunan valkuaisia yli ja siitäpä tämä taas lähti. Olin kerran aikaisemminkin tehnyt kukkakaaliwingsejä ja silloin jäi vaivaamaan, että millä saisi rapsakan kuoren. Nyt pilkoin kukkakaalin sopiviin paloihin, pääasia että ovat samankokoisia kypsymisen kannalta. En käsitellyt raakaa kukkakaalia sen kummemmin, koska kasvin oma neste kypsentää mielestäni itsensä uunissa, ja rakenne pysyy napakkana ilman etukäteiskeittämisiä. Valutin valkuaiset palojen päälle, sekoittelin käsille niitä sekaisin kunnolla. Sitten palat korppujauho- parmesan sekoitukseen. Suhteet oli noin puolet ja puolet, yhteensä noin 3 dl. Mausteena oli noin 1 tl savustettua paprikajauhetta maun ja värin vuoksi. Palaset pellille leivinpaperin päälle ja uuniin 175 astetta noin 15 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja saanut väriä. Käänsin palat noin 10 minuutin kohdalla, jotta paistuvat rapeiksi joka puolelta, peltiä vastenhan syntyy hyvä pinta aina.

Kaveriksi tein tulisemman chimichurri- kastikkeen. Tämä kastike toimii dippinä tai varsinkin punaisen grillilihan kanssa. Kotoisin kastike on Etelä-Amerikasta. Helppo tehdä, kaikki ainekset vaan tehosekottimeen, maistelee maun kohdalleen, tulisuuden voi määritellä itse chilin kautta. Itse pidän melko tulisesta, tässä se yhdistyy hienosti tuoreisiin yrtteihin, sitruunaan ja valkosipuliin.

Chimichurri ainekset:

1 dl hyvää oliiviöljyä

1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna

2 rkl punaviinietikkaa

4 valkosipulin kynttä

1-2 tuoretta chiliä

½ ruukkua persiljaa

½ ruukkua korianteria

½ ruukkua oreganoa

suolaa ja pippuria

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.