Gnocchi-mozzarellavuoka

on

Kasvipainotteinen ruokavalionihaasteeni ja paras tekosyy eli nälkä ajoivat minut taas etsimään syötävää settiä. Siitä se ajatus sitten lähti,,, perunagnoccheja, paksu tomaattikastike, ja kermaista mozzarellaa uunissa. Luulisi hyvin naisihmisen pysyvän hengissä ja nälän karkotettuna hetkeksi taas eteenpäin kohti uusia haasteita. Perunagnocchi, taas yksi Italian lahja maailmalle. Yksinkertaitaisuudessaan ne ovat keitettyä perunaa soseutettuna, hiukan jauhoja sekaan, rullataan palleroiksi, ja haarukalla muotoillan pintaan uurteet, jotta maun tuova kastike tarttuu niihin. Kyllä, kätevä kokki ja tietysti se nonna Italiassa väkertää nuo ihan itse omin pikku kätösin. Minä oikaisen kaupan kautta, koska tarjolla on hyvin varustetuissa ruokakaupoissa italialaisia gnoccheja valmiina. Välttää tähän ruokaan nuo hyvin.

Kiehauti gnocchit nopeasti (2 minuutia) suolatussa vedessä ja valutin ne siivilässä. Laitoin vuokaan 2 prk paksua, hyvää tomaattimurskaa ja rasiallisen kirsikkatomaatteja sekä pakastimesta 200g leikkopapua. Mausteeksi 1 tl sokeria (kyllä, sokeri taittaa tomaattipohjaisissa kastikkeissa tomaatin hapokkuutta), 1 rkl yrttiseosta (rosmariini, oregano, timjani) ja 1 tl mustapippuria rouhittuna ja tuoretta basilikaa ½ punttia. Keitetyt gnocchit kastikkeen sekaan ja päälle kaksi palloa (125g) mozzarellaa viipaleina. uuniin 200 astetta puolisen tuntia. Tästä tuli kolme tuhtia annosta töihin taas lounaaksi, eikä edelleenkään liha-lihaa tarvittu mihinkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.