Kevään parsasesonki

on

Ainahan se tulee sieltä, odotettu parsa. Minulle se odotettu tarkoittaa Euroopan parsakautta, saahan parsaa aikaisemmin jo Perusta tai Meksikosta tuotuna, mutta maltan kyllä odotella. Kasvaahan parsa kotimaassakin, sato tulee vielä myöhemmin, muttei minun silmiini ole kaupallista tarjontaa sattunut. Yhdessä somepostauksessa oli tarjolla villiparsaa. Se oli jo villimmän näköistä, juuri ja juuri parsaksi tunnistettavaa. tottakai maistaisin jos Tampereella oikeaan aikana oikeassa paikassa liikkuisin. Söin keväällä parsaa useampaankin kertaan, tähän laitoin yhden 500g puntin tekeleet. Piirakan ja klassisen parsaa uppomunalla ja hollandaise- kastikkeella. Tuosta piirakasta tekee mainitsemisen arvoikseksi tuo Jukolan juustolan Aito Cheddar ja Kymppituotteen valmis piirakkapohja. Tuore hyvälaatuinen parsahan ei itseään enempää kehuja kaivanne.

Yksinkertaisen hyvä parsapiirakka syntyy valmiista pohjasta, sen päälle 200g jukolan Aitoa Cheddaria, puolikkaat parsan varret (en keittänyt mitenkään niitä etukäteen) ja munamaito (2 dl ruokakermaa ja kaksi kananmunaa, mausteeksi sitruunapippuria 1 tl). Munamaito päälle ja uunissa noin 35 minuuttia 175 asteessa. Kevätherkkuja parhaimmillaan taas!

Loppupuntin parsaa valmistin kevyesti kiehauttamalla parsan varret. Sitten uoopmunaa ja tällä kertaa valmista Hollandaise-kastiketta. Tuo Erik`s kastikesarja on ollut minusta hyvälaatuinen ja varsinkinkin kylmänä lisäkkeenä tarpeeksi paksua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.