Kalapihvejä, valmiita ja itse tehtyjä

Nyt kun vastaan pääsääntöisesti vain omasta ruokavaliostani, ei lihalla näemmä ole suurta merkitystä. Edelleen arvostan kunnon laatunaudan entrecote pihviä yli kaiken tai pitkään haudutettua osso bucoa salsa verdellä, toki. Mutta näissä arkisissa ruuissa pärjään ihan kasvispohjaisesti, juustolla ja kananmunilla ja kalalla erinomaisesti. Punaisen lihan kulutukseni on varmasti alle 500g viikossa, eikä toimintakyvyssäni ole minkään laista vikaa, ja jaksan hyvin harrastella pidempiä maantiepyöräilyjä, kuntosalia tai tehdä mökillä raskaitakin töitä koko päivän. Toinen argumentti ns ei- terveelliselle ruokavaliolle on näemmä raha, että terveellinen on kalliiimpaa. Höpsis ja huiskaus, elän loistavasti kotitekoisella ruualla 50 euron viikko tasolla, sisältäen aina jotain täysin turhaa hömppäostamista kuitenkin. tässä kuvaa yhden viikon kauppakassin sisällöstä

IMG_5901

Tähän postaukseen laitoin esiin valmiita Hätälän lohipihvejä, joihin törmäsin pikkukoo- kaupassani pyytämättä ja yllättäin ja siitä ajatus sitten lähti. Kalahampurilaiset ja kastikkeena parsaruokailuista ylijäänyttä hollaindaisekastiketta. Sämpylänä Fazerin uutuus Street Food- sarjan hampurilaissämpylät. SEtti toimi oikein hyvin ja nuo raaát pihvit oli nopea paistaa, suolaa mausteeksi, tuoreita pinaatinlehtiä vihreäksi ja hampurilaisen väliin. Oikein maukas setti ja erilainen taas

 

Toinen versio kalapihveistä lähti taas siitä, että löysin pohjattomista kuivakaapeistani tonnikalapurkin. Mihinköhän oli ollut joskus tarkoitus käyttää, mutta pitkillä päiväyksillä käypä tavaraa, joten, jopa tekisi kylmäsavulohesta, tonnikalasta ja parsakaalista pihvit syödäkseen.

massassa oli tonnikalaa öljyssä 180g, kylmäsavulohta 150g, parsakaalia pilkottuna ja kevyesti mikrossa esikypsennettynä noin 300g, 1 dl vehnäjauhoja, 2 kananmunaa ja mausteena sitruunan mehua, sitruunapippuria ja suolaa. Sekoitin ne yhteen ja paistoin öljyssä pannulla pihvejä, jotka paneroin korppujauhoilla pintarakenteen vuoksi. Keitettyjen perunoiden ja tillimaustetun ruokafraichen  kanssa oikein hyvää lounassettiä oli taas tarjolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.