Munakoiso-halloumikääröt

on

Kesäkurpitsaa taas melkein jo kaupassa hivelin, mutta onneksi, vaihtelun vuoksi katse osui munakoisoon ja siitä se ajatus sitten taas lähti lentoon. Jospa tekisi halloumilla ja purjo-valkospilulilla täytettyjä kääröjä, uuniin mozzarellan kera ja… no, siinä se taas olisi, lounas töihin.

Viipaloin pituussuunnassa munakoison ohuiksi viipaleiksi, ja paistoin iitä paistipannulla kypsiksi chilirouheella maustetussa öljyssä. Tuo esipaistaminen antaa munakoisolle makua ja auttaa rullaamaan ne, raakana ne katkeavat, ja maku jää valjuksi. Kokeiltu on! Paistoin toisella pannulla halloumi viipaleita, niihinkin tulee vasta paistamalla ne toivottu maku ja rakenne, suoraan paketista nautittuna ovat aika mitään sanomatonta juustoa vaan, kuin leipäjuustoa suomalaisittain. Sitten jonkinlainen makutäyte vielä. Pilkoin purjosipulia ja valkosipulia ja paistoin niitä pannulla pehmeiksi. Lopuksi sekaan puoli ruukullista tuoretta minttua ja basilikaa, tuore tilli olisi varmaan toiminut myös, ja sitruunamehua. Sitten käärimään rullia kun munakoisosiivut oli hiukan jäähtyneet.

Munakoiso työtasolle, siivu sipuli-yrttimössöä, sipaus suolaa koko munakoiso pinnalle. Rullataan paksummasta päästä rullalle ja vuokaan. Vuuna pohjalle laitoin purkillisen tomaattimurskaa, rullat siihen muhimaan. Rullia tuli siitä yhdestä munakoisosta 8, joten neljä rullaa per annos, tähän meni myös se koko halloumi, 200g. Päälle siivut mozzarellaa ja uunissa 200 astetta 20 minuttia. A vot kun tuli kiva kasvispainotteinen lounas töihin taas pariksi päiväksi. Harmittaa kun otsakekuva on vähän valju, maku oli erinomainen. Muu kun halppis mozzarellajuusto olisi toiminut pinnalla loistavasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.