Helpot kasvispyörykät

on

Voiko helppo olla hyvää ja varsinkin jos ne ovat kasvispohjaisia? No voi olla, raaka-aineita voi vaihdella, ettei mene elämä tylsäksi ja yksinkertaitaisuudessan nämä olivat loistava kasvispainotus taas ruokavaliooni. Näillä eli taas loistavasti pari päivää, umpivegejä ne eivät ole, sisältävät kananmunaa ja juustoa, mutta menee minun lihattomuuteni aivan passelisti. Ja tällaisilla ruokavalinnoilla saa päivittäisiä kasvisosuuksia kuitattua helpolla, ei tarvinne salaattia puputtaa. Minulle tämän tyyppiset ruuat ovat tosiaan parina päivänä viikossa koko päivän lämminruoka ja kun teen itselleni ihmiskoetta vähentämällä lihaa, olen poikkitieteellisesti huomannut pärjääväni vallan mainiosti.

Kaava näihin parsakaalipohjaisiin aplleroihin oli seuraava. Parsakaalin noin 400g kukinto silputaan pieneksi muruksi, saa siellä muutama sattuma olla tietysti, kotiruokaahan tämä on. Itseasiassa kun miettii, teollisen kasvisruuan mauttomuus ja kaavamaisuus voi johuta niiden muusiksi jauhetusta massasta!

Murujen päälle tilkka vettä ja mikroon noin 4 minuuttia, esikypsennys. Minusta mikrotus on terveellisempää kuin lilluttaa pilkottua kasvista kiehuvassa vedessä kattilassa, sinne ne makuaineet ja ravinteet liukenee, kun keittovettä ei hyödynnetä ruuanlaitossa. Annoin parsakaalin jäähtyä hiukan, sitten sekaan raikasta kevätsipulia reilusti, 2 dl cheddarraastetta ja samanverran pankojauhoja. Pankojauhohan on japanilaiskeittiön aarre, kuohkea korppujauho, löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista. Tällaisissa pyöryköissä toimii minusta paljon paremmin kuin perinteinen korppujauho. Ja sitten sekaan kaksi kananamunaa pitämään massaa kasassa. Mausteena 1 tl suolaa, pippuria ja yrttimaustetta. Pyörittelin pallosia massasta, pintaan vähän oliiviöljyä ja 200 asteiseen uuniin noin 20-25 minuuttia, kunnes saivat väriä. Kaveriksi chilituorejuustodippi ja makusetti oli valmis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.