Kesäkurpitsapaistos

on

Kesälomalla olin suvun mökillä urakoimassa, tänä vuonna oli mökin maalausurakka työn alla. Kuivaa oli, kiva toki maalaamiseen, mutta ulkotulia ei voinut tehdä ja jäi grillaamiset ja kalansavustus vähemmälle. Toki savustettiin kalaa kaasulla, eihän sitä ilman kalaa ihminen pärjää, tuoretta savukalaa varsinaan… Mökiltä tuli sitten tulijaisina kotiin maailman parhaita siiklejä ja kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsa on kiitollinen puutarhakasvi,, hidas lähtemään kasvuun, mutta tekee satoa aina ja paljon… pienempänä aina parhaimpia. Nyt sain kolme isoa kesäkurpitsaa ja ruokapää alkoi pyörittää tietysti ruokavariaatioita niistä.

Ostin savujuustoa, rakenteen (tukevampi) ja maun vuoksi. Sitten tosi kypsiä tomaatteja. Leikkasin tomaatit ja kesäkurpitsan viipaleiksi. Isoista kesäkurpitsoista kannattaa kaapia sisuksen siemenvana pois lusikalla, ne vaan mössöytyvät ruokaan. Sitten vuokaan vuorotellen juustoa, kesäkurpitsaa ja tomaattia kehäksi aseteltuna, päälle vähän homejuustoa antamaan makua ja suolaista twistiä ja 2 dl ruokakermaa ja 2 kananamunaa ja 1 dl kermajuustoa. Uuniin noin 30 minuuttia, 200 astetta. Ah siinäpä taas kasvispainotteista ruokaa pariksi päiväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.