Täytetyt sienet

on

Täytetyt isojen sienten lakit ovat pyörineet päässäni, portobello on näyttävä ja selkeä, iso herkkusienikin kelpaa. Perusajatuksena on tehdä napakasta sienipohjasta kuppi, joka täytetään ja gratinoidaan ja siinäpä lämmin iltapala tai kevyt lounas olisi. Tämä oli jossain ruokapääni sopukoissa, kun törmäsin pikkukoo-kauppani hyllynpäädyssä esikypsennettyyn, maustettuun kauranjyvään,, kyllä tuotteet ovat siellä tyrkyllä ja haluavat huomiota, olen siis markkinoinnin uhri! Kaurahan on niin trendikästä tänä päivänä ja kaikki haluavat siitä osansa, tämäkin tuote on tehty aterialisäkkeeksi, valmiiksi maustettuna kelpaa varmaan laiskempaankin keittiöön. Eikun ympäri kaupassa ja hevihyllyyn,, ei ollut portobelloja, mutta isoja herkkusieniä löytyi, joten kotiin kokkailemaan.

Taitoin sienistä jalat irti, useissa ohjeissa kehoitetaan käyttämään jalat myös, minusta ne ovat usein, isoissa sienissä varsinkin, puisevia, ja laitan vain biojätteeseen. Sienet laitoin alaspain uunivuokaan, pirskottelin oliiviöljyä pinnalle ja ripaus suola-pippurirouhetta. uuniin 200 astetta ja 10 minuuttia. Pohjat kutistuvat  hiukan, mutta loppugratinointi on sitten lyhyempi aika. Keitin esikypsennetyt kauranjyvät, vaikka olivat ns texmex-maustettuja, minusta ne olivat kovin miedosti maustettuja, ja lisäsin vähän chilia ja juustokuminaa sekaan. Sitten laitoin kypsää kauranjyvää sienipohjille ja päälle kiekon vuohenjuustoa. Uunin lämmön olin nostanut jo 225 asteeseen ja sienet sinne. Pidän näissä gratinoinnessa aina kypsästä vuohenjuustosta, siinä on makua paremmin ja muoto pysyy paremmin uunissa. Näistä tuli hyviä, kauranjyvä oli kiva, muttei niin täydellinen, mutta erilaisia vastaavia kokeiluja aion tehdä vastakin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.