Lounasmunakas

on

Jotain kevyttä teki taas mieli lounaaksi töihin, eipä liha- lihaa tarvitse koko ajan syödäkään. Frittata on uunissa valmistetty munapohjainen paistos, tortilla de patatas on pannulla paistettava perunamunakas espanjalaisittain. Nämähän nyt on saman asian variaatioita, mutta ideoina samanlaisia, valmistustapa varmaan isoin ero. Ruokainen munakas on helppo ja toimii jääkaapin tyhjentäjänä hyvin, ja voi saada joka kerta uusia virityksiä.

Viipaloin raakoja perunoita (kesämökkimme parhaita siiklejä) noin 5 mm paksuisiksi viipaleiksi, tasaisuus paksuudessa on tärkeää. Toinen täyteraaka-aine tällä kertaa oli varsiparsakaali. Tämähän on pari vuotta ollut markkinoilla, pienempi versio parsakalista, ohut, makea, mehevä kaali, toimii esim annoksissa grillattuna näyttävänä osana. Itse olen aikaisemmin myös käyttänyt tempuraplatterin osana. Ensin siis perunaviipaleet pannulle kypsymään öljyssä, antaa niiden paahtua rauhassa ensin, sitten varsiparsakaalit sekaan kypsymään, tähän väliin voi maustaa niitä suola-pippurirouheella. Peruna kaipaa maustetta ja suolaa itseensä! sitten päälle pannuun munaseos, johon laitoin 3 kananmunaa ja 0,5 dl vettä ja silputtua tuoretta salviaa. Lämpöä alaspäin pannulla ja anna paistoksen hyytyä kypsäksi kannen alla. Kun seos alkaa hyytymään, ota iso lautanen, se pannun päälle, nopea ranneliike ja kääntö. Valuta paistos takaisin pannulle ja paahda toiselta puolelta vielä kypsäksi. Perunassa ja kananmunassa on tukuisuutta tarpeeksi, tällä lounaalla pärjäsi taas toimistotyötä tekevä naisihminen loistavasti, ei kaivannut lihaa taas ollenkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.