Suolaiset muffinit

on

Makeita muffineita on ihan minkä makuisia vaan, miksei samalla ideologialla toimisi suolaiset versiot. Ihan ensin muutama sana itse nimikkeestä. Tällaista kohottamatonta yksittäinpaistettua leivonnaista kutsutaan yleisesti kahdella nimityksellä suomeksi; muffinssi / muffini? miksi ja kumpi voisi olla oikea. Jossain alitajunnassa tämä muhi aikansa, työkseen joutui aika-ajoin takomaan noita hakusanana ja sitten se kuuluisa ”Klik” päässä. Oikea sana on muffin.. suomeksi sitten i-kirjain perään eli muffini. Jos ameriikkalaisia valikoimia, mainoksia tai keittokirjoja katselee… sana kirjoitetaan otsakkeessa muffins.. monikko muoto! Ei siitä voi/saa kääntää yksikkömuotoista substantiivia ”yksi muffinssi”. Muffinssit olisi virallisesti monikko- monikko muotoinen versio. No tietysti kääntää voi ja vakiintua vierasperäisenä sanana miten vaan, sehän on vain elämää, mutta yksi pieni ruoka-aiheinen aivopähkinä ratkaistu ja kovalevylle mahtuu jatkossa pyörimään joku muu ongelma jatkossa.

Jääkaappiin jäi roikkumaan kylmäsavulohta paketti, kivä näppärä 150g mukavan makuista herkkua. Jospa nyt olisi aika tehdä kokeilu suolaisista muffineista. Minusta parhaat luovat ohjeet syntyvät jostain raaka-aineista, jotka ovat syystä tai toisesta ”ylimääräisiä”, pää alkaa työstämään käypää settiä ja päättyy johonkin. Nyt oli tuhottavana se kylmäsavulohi ja puoli purkkia kreikkalaista jogurttia (2 dl)

Taikinaan laitoin

3 dl vehnäjauhoja (joku rouheisempi sämpyläjauhokin toimii hyvin)

1 tl leivinjauhetta

2 tl ruokasoodaa (koska jogurttia…)

2 kananamunaa

2 dl ruokajogurttia

1 dl juustoraastetta

0,5 dl tuoretta persiljaa (värin vuoksi! )

150g kylmäsavulohta

(suolaa en lisännyt, koska makuna oli kylmäsavulohi, pippuria rouhaisu vaan)

Sekoitin ensin kuivat ainekset yhteen, samoin omassa kulhossa kananmunat ja jogurtin, sitten yhdistin ne ja lopuksi pilkotut kalanpalat ja juustoraasteen. Suihkin muffinivuokiin vuokasprayn ja annostelin muffinit. Tästä tuli 12 kpl, ne kohoavat hiukan, joten sopiva täyttö on sentin alle reunan raakana. Uunissa 200 astetta, noin 20 minuuttia. Kannattaa toki tarkastaa että ovat sisältä kypsiä, löllötaikina ei maistu hyvälle. Erittäin toimiva iltapala teen kaverina, toki toimiva brunssituotekin.Jjuusto muffinin sisällä toimi, pinnalle olisi ehdottomasti pitänyt ripotella osa, vaikka puolet, rapea juustokuori olisi täydentänyt kokonaisuuden. Näitähän voi varioida miten vaan, ja jatkossakin teen tällaisia, varsinkin kun jääkaappiin jää/kertyy jotain sopivaa

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.