Lindströmin pihvit, klassikkoruokaa

on

Syksyllä kotimaisen tuotannon satokausi on parhaimmillaan, tarjontaa riittää, hinnat alhaiset ja mikä tärkeintä, laatu korkeimmillaan. Juurekset, nuo ruokamaailmani tukipylväät, niistä saa tehtyä vaikka mitä. Ja kun laittaa enemmän maukasta juuresta, lihan osuus pienenee automaattisesti, eikä eroa useimiten edes huomaa. Nyt oli vuorossa Lindströmin pihvit, paljon punajuurta ja toki, naudan jauhelihaa sekaan. Unelma-annokseen kuuluu pihviä, ruskitettua sipulia, perunamuussia ja ruskea kastike. Helppoa ja maittavaa perusruokaa kotimaisista raaka-aineista. Tuota valmista annostani kun mietin sinivalkoisin silmin, suola, pippuri ja kaprispurkki taisi olla epäsuomalaista, muuten kotimaisilla pärjäsi hyvin. Piti oikein tarkastaa maustekurkkujen alkuperä (valitettavasti niissä on tosi paljon esim Saksassa tehtyjä versioita ,periaatteessa ostan kotimaisia aina kun muistan tarkastaa asian. Toki ostetun purkin aina käytän, vaikka lipsahtaisi)

Raastoin noin 800g tuoretta punajuurta ja 2 sipulia hienoksi raasteeksi. Lisäsin massaan raa àn ´jauhelihan 400g , 1 dl suolakurkun paloja, purkki kapriksia, suolaa 2 tl, pippurisekoitusta 2 tl ja kaksi kananamunaa. Kaikki sekaisin ja päätin paistaa pihvini uunissa kerralla. Muotoilin niistä siis pihvejä uunipellille ja uuniin 200 astetta ja noin 20 minuuttia. Hyvän paistopinnan ne saivat sielläkin, eivätk murentuneet.

Viipaloin kaksi keltasipulia pitkittäin, pannulle voita, hiukan pippuria ja annoin niiden hautua ja ruskistua siinä rauhassa. Alunperin piti tehdä perunasosetta annokseeni, mutta muistin perunamäärän jääkaapissa väärin, ja neljästä perusta tuli sitten keitinperunoita tällä kertaa. Paahdoin jauho-voisuurustetta pannulla pidempään, ja siitä muodostui ruskeakastikkeeni maidolla, suolalla ja maustepippurilla maustettuna. Väriksi laitoin kastikkeeseen persiljaa. Perinne ruokani oli valmis ja maistui juuri niin hyvälle kuin ajattelinkin, pihvejä riitti kahden työlounaan lisäksi pakkaseenkin toiselle kertaa nautittavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.